REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Ha feminista vagy már ölhetsz is?

2007.08.02. 17:39 republicMinden nő alapvetően feminista. Vannak persze agresszívabbak akik ezen tulajdonságukat egy magnetofonba ordítják a terek közepén. Illetve csak ordítanák, ha a hímsominiszta média nem fogná be a szájukat...

A demokrácia nagy és hangzatos kifejezés, mely arra hivatott, hogy elmondjuk mennyire egyenlőek is vagyunk. Persze mindenki tudja, hogy az egyenjogúság csak a szótárakban létezik, a valóságban nem.

Nemrégiben beszélgettem, egy TV2 -nél dolgozó igen magas beosztásban lévő nővel aki szerint :

"a médiában egy nőnek néha kétszer háromszor annyit kell dolgoznia, ugyanazért az eredményért, mint egy férfinak.  Persze sok az olyan aki elvárja, hogy előléptessék, csak mert nő, és ha nem kapja meg amit akar akkor máris munkahelyi diszkriminációról beszél. És persze szól a feminista barátnőknek is..."
A nők jogaiért küzdő mozgalmat pont ezek a médiában (tehát nagy nyilvánosság elött) dolgozó nők teszik sokszor hiteltelenné. Továbbá azok akik a nők jogaira hivatkozva engedélyezik az abortuszt. Mindezt azzal az indokkal, hogy e nőnek "joga van a teste felett dönteni". A teste és a jogai felett dönthet, de a gyerek élete felett nem.

Hamarosan folytatjuk a feministákkal...

7 komment

Címkék: tv2 feminizmus feminista kivégzés abortusz

Nincs többé Budapest Parádé

2007.01.24. 22:55 republic

Vége a dalnak


Az anyagi háttér hiányával indokolták a Budapest Parádé végét, mely nem tűnik el végleg csupán a szervezők számára jövedelmezőbb rendezvénnyé alakul át.

Csak Mr. Dj maradt.
Hét év tombolása után idén augusztusban nem dübörögnek majd a kamionok végig a városon, hogy a Hősök terére érve késő estig parádézzanak. A hivatalos indoklás szerint a még színvonalasabb felvonulás terveinek nem adtak zöld utat a szponzorok, mely így anyagi keret hiányában végleg búcsúzik Budapest kulturális palettájáról.

A parádé már 2006-ban haldoklott, amikor a még több fesztivál, felvonulás, parádé hármas koncepciójának nevében, a családosoktól a diszkón nevelkedett ifjukig mindenkit szerettek volna kicsábítani a rendezvényre, mely azonban nem aratott teljes sikert.

Mi lesz a szigettel?
A sziget fesztivált is jegyző szervezőknek talán vészharang a parádé esete, mivel a sziget is minden évben egyre nagyobbra és nagyobbra duzzad, így félő, hogy a parádé lufijának kipukkadása várhat rá is.

3 komment

Címkék: trendek marketing pr kritika kult kultúra bulvár médiakuka szponzor budapest parádé sziget fesztivál

Demokratikus diktatúrát minden háztartásba!

2007.01.20. 13:09 republic

És apa fényre derül...

"A Freedom House szervezet a zavargásokra hivatkozva és a hazugságokat beismerő Gyurcsány-beszédre is utalva a héten megállapította, hogy 2006-ban némileg gyengült a magyar demokrácia, az Economist Intelligence Unit elemző cég pedig az év végén hiányos demokráciának minősítette Magyarországot." Forrás: Origo
Hiányos demokrácia? Legalább van. Valamennyi. Valamilyen.

Tény és való, hogy a demokráciánk csapnivaló. A politikusok csalnak, mi meg kukákat borogatunk. Persze a kérdés az, hogy honnan hiányoznak azok a bizonyos fogaskerekek. A politikusok fejéből vagy a nép tudatából? Talán mindenhonnan.
"rontott, hogy a térség más országaihoz képest is túl alacsony a politikában való társadalmi részvétel."
Inkább az rontott az eredményen, hogy túlzottan is részt vettünk a politikában. Elvégre nem az utcán születnek a törvények, melyek nehezítik/könnyítik életünk. Az is igaz, hogy a az utcai megmozdulásoknak/zavargásoknak azért nem volt/lehetett eredménye, mert csak egy erőszakos kisebbség vett rajta részt.

Demokratikus Diktatúra
A Freedom House "leminősítése" azt feltételezi, hogy egy demokrácia akkor jó, ha mindenki kussban van és mindenki lenyeli parlament ügyködését. Talán nem ártana kinyitni a töri könyvet, és utánanézni, miszerint a demokratikus berendezkedés lényege, hogy ha a hatalmon lévők nem teljesítenek bizonyos dolgokat akkor leválthatóak, de legfeljebb is be elehet szólni nekik. A freedom house "szerint" a diktatúra lenne ideális, hiszen ott puskák válaszolnak a nép "miért" kérdéseire, bár tény hogy senki sem lázong.

A jelentésben leírtak közül semmi sem igaz. A demokrácia nem gyengült, mert mindig is korhad lábakon állt, melyet apró bogarak/politikusok/korrupt közemberek stb. gyengítettek. Annyiról van csak szó, hogy egy kisebbség kinyitotta a száját, és mivel ez nem "a nép hangja" volt ezért nem is volt érdemi reakció. A "miért" kérdésekre pedig jöttek mertek. Az erőszakos "miért" kérdésekre pedig gumilövedékek válaszoltak. Tovább a címlapra...

1 komment

Címkék: hírek magyar kult fidesz gyurcsány hír hazugság gergényi ferenc jellemző forradalom best

Hogyan legyünk erkölcsi hullák?

2007.01.17. 17:44 republic

Magyar valóság. Update 2007.Először is nem árt ha gerinc nélkül születünk, így már korai éveinkben sem kell holmi lelkiismeret furdalással küszködnünk, majd később csatlakozhatunk valamelyik párt ifjúsági szervezetébe, ahol  a közösségi munka mellet közösségi tivornyákon is részt vehetünk erkölcsi életünk szinten tartása véget. 18 évig pedig jobb ha igazságnak még csak a közelébe sem megyünk, hiszen csak így válhat belőlük tejes értékű magyar állampolgár. Társadalmi helyzetjelentés következik.

Hányás az utcán.
2006-ban kifordultunk magunkból. Kimentünk az utcára és hánytunk. Kihánytuk magunkból mindazt ami koszos kis otthonainkban felgyülemlett bennünk. Erkölcsi szeméttelep téve az utcákat.

Az utcai forrongások kopasz csontját elhajítva gondolkodjunk el egy pillanatra azon, hogy miért is olyan a magyar amilyen. Én sokat merengek ezen a kérdésen, miközben a kombinon figyelem az emberek aberrált vagy éppen furcsa szokásait.

Az emberek nem változnak olyan gyorsan, mint amilyen gyorsan kéne, hogy fejlődjön közösségi tudatuk, mely arra ösztönözné őket, hogy megüssék a kultúra alsó határát.

Zsidó vagyok.
Amúgy mindig felróják nekem, hogy túlzottan is lebecsülöm a magyarokat, sőt egészen gyakori, hogy magyar ellenesnek (vagy zsidónak) titulálnak. Azonban ettől még nem kevésbé lesz igaz, hogy a magyar társadalom beteg. 2007-ben is.

Idén sem leszünk boldogabbak és kevésbé frusztráltak, azonban jó hír hogy azok akik eddig nem voltak idegbetegek a jövőben sem lesznek. Viszont eltanulhatnánk tőlük, hogy nem problémáznak. Igen. Nem kéne mindenen kibukni, nyavalyogni, árpád sávozni, meg pankrációzni. Legyünk normális nép. Tovább a címlapra...

9 komment

Címkék: magyar kult kultúra magyarország összeesküvés társadalom republic jellemző forradalom médiakuka 2007

Budapest a kínaiaké.

2007.01.15. 18:14 republic

Kellenek a külföldiek?


Szeretem a turistákat. Főként akkor amikor kiürült zsebbel félrészesen battyognak Ferihegyen a gép belsejébe. Egy fárasztó nap után azonban nem vagyok toleráns ordibálásukkal szemben, főként egy vashernyó gyomrában.

Az enyém.
Magyarország a magyaroké. A kínai, japán, román, szerb, ukrán, szlovák, osztrák, zsidó vagy épp amcsi turisták nem magyarok. Jó lenne ha egyes turistacsoportjaik betartanák a vendégség egyik szabályát, miszerint nem robbantjuk fel a vendéglátó házát.

Ma is, mint már sokszor  egy kisebb külföldi horda lepte el a villamost amin ültem. Ordibálás és béna poénkodás vette kezdetét. Aztán a végállomásnál egy nyugdíjas fellökésével távoztak a villamosról.

Elég a bambuszból!
A turisták után persze ott vannak azon külföldi barátaink akik úgy megszeretik lehetőségekkel teli piciny hazánkat, hogy inkább itt maradnak.

Nincs baj ezzel sem azonban, Budapest attól BP, hogy annyira színes és multikulturális amennyire csak lehet. Magyarország New York-ja. De attól színes, hogy magyar emberek színesítik be. NYC és London, de a többi nagy világváros is kezdi elveszteni egyedi arcát. A sok idegen színtől.

Saját városunk egyedi arcának megóvása tehát nem rasszizmus, hanem közös érdek. Ebben egyet értek a szélsőjobboksokkal. Óvjuk meg ami a miénk. Abban persze már nem értek velük, egyet, hogy pusztítsuk is el azt ami nem olyan mint mi...

1 komment

Címkék: trendek magyar kult kultúra összeesküvés zsidó külföldiek

Hit gyülekezete: Egyház 2.0?

2007.01.07. 01:43 republic

A hit botránya.


Valóban agyat mosnak? Tényleg Németh Sándornak kell adnom minden pénzem?  Egyáltalán merre tart a Hit Gyülekezete? Tévhitek, és igazságok a hitesekről.

A szekták mindig is megosztották a népet. Vannak akik csatlakoznak, míg mások máglyára kívánják őket. A katolikusok és az ateisták biztos nem bírják a "hiteseket". Előbbiek azért, mert rontják az üzletük, utóbbiak azért, mert azt hirdetik hogy a pokolban fognak szaunázni örökkön-örökké.

Hogy miért nem téma a Hit Gyülekezete azt nem tudom, pedig komoly társadalmi hord ereje van. Amikor viszont téma akkor is csak az ellenpropaganda hallatja hangját. A sok provokátor észre semmin vette, hogy időközben, mekkorává nőtte magát ki ez az egykoron présházban született gyülekezett.

Akkor most mi van Agymosással?
Nincs semmi jele annak, hogy agymosást folytatnának, tapasztalatom szerint a hitesek általában boldog emberek, sőt sikeresek is. A pásztor semmiféle, hipnózist nem alkalmaz elmondásuk szerint, amit viszont megőrösítettek az az, hogy nincs személyi kultusz Németh Sándor körül, bár tagadhatatlanul nagy tiszteletben áll.

Modern egyház nem egyház?
A Hit gyülekezetében semmi sincs abból, amit az ember egy vallási csoportulástól várna. Sehol egy feszület, de a Mária szobrok is mintha elásták volna magukat a föld alá. Továbbá az igehirdetés (ők nem misének hívják) nem liturgikus öltözetben zajlik, hanem igen jó ízlésre valló öltönyökben. A modern csomagolás, persze komoly értékeket rejt.

Nyitott perselyek.
A fizetés 10%-ának befizetés miatt sokan balhéznak, a gyüli utáló közül, azonban, hogy ki mennyit add azt nem ellenőrzik, sőt adni sem kötelező. Továbbá a katolikus barátainknál is a tizedre buzdítanak, tehát akik háborognak, azoknak talán nem megy olyan jól a persely biznisz.

Sztárok bibliával.
Elég csak Pajor Tomira, Hack Péterre (SZDSZ) vagy Friderikára gondolni azon személyiségek közül, akik komoly karrierrel rendelkeztek mielőtt a gyülekezeti tagságot választották volna. A média sztárcsinlóival ellentétben, azonban nem fedezhető fel szándékos sztárépítés, továbbá imázskampányra sem költenek a hitesek, ellentétben a pápa hazai követőivel.

Vidám Vasárnap, a magyar Való Világ.
A VV teljesen egyedülálló a magyar média piacon. Két óra élő közvetítés minden vasárnap 11-től az ATV-n. A kereskedelmi csatornák is megirigyelhetnék azt a feeling teremtést, melyet elértek a műsorral, ugyanis sok apró de mégis csak a gyüli imázsát építő elem van beleépítve a zene+tanítás+interaktív kérdezz-felelek hármas tematikájára épülő műsorba.

Kettőpontnulla.
A hit gyülekezete, olyan új alternatívát kínál a poros és a fiatalokat megszólítani képtelen felekezetek között, mely figyelemre méltó még akkor is ha nem mindenki ért egyet velük. Míg a többiek azon vitatkoztak, hogy védekezhet-e egy házaspár, addig ők médiabirodalmat építettek. Tovább a címlapra...

497 komment

Címkék: kult atv magyarország vallás egyház comment köztársaság katolikusok best hit gyülekezte németh sándor

Feljelentem minden olvasómat.

2007.01.05. 01:55 republic

Az adóellenőr gázszámlája.


Óvakodj a szomszéd nénitől 2007-ben! Ha cukorkát vagy sütit hoz, mindenképp ellenőrizd, hogy nincs-e nála véletlenül egy adóellenőr.

A gázár a szegényebbeket, a fokozott APEH ellenőrzések pedig a gazdagokat, érintik. Ez ma Magyarország szép új világa 2007. Lehet okolni bárkit.  A böszmét, meg a cinikusat (orbán), de ha egymást jelentgetik fel a szomszédok az APEH-nál akkor ne csodálkozzunk, hogy ott vagyunk, ahol vagyunk.

A szomszédból, a volt feleségből, a haragos testvérből, mind Nagy Testvérek lettek egy irigy országban. Az ember azt hinné, hogy az irigység ellenszere a pénz, de nem. Az irigység nem társadalmi helyzettől függ. Az csupán néhány atyai pofon hiánya.

Az érem másik oldala persze, hogy miért is kell nácsi néni  szomszédjának sikkasztani, mert ugye nem minden feljelentés alaptalan, lévén hogy Magyarországon senkit sem avatnak szenté születése pillanatában a ""szent"" papok.

Ezért 2007-ben talán jó lenne, ha a számlákra való megkeresésével foglalkoznánk, nem pedig úgy élnénk, mint rákok a vödörben, itt a kárpát medence alján.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika magyar kultúra orbán gyurcsány apeh hazugság társadalom viktor lopás megszorítások 2007

Ne parázz, csak egy hulla!

2007.01.04. 17:51 republic

Mellesleg egy rossz bácsié.Szaddam meghalt, aki ebbe nem tud beletörődni azt igazán csak szánni tudom, de azzal, hogy a média+az abban érdekeltek tovább gördítik az ügyet, attól még nem fog feltámadni a szörnyeteg. Amúgy az a sejtésem, hogy végső soron is ezt akarják elérni. Szaddam feltámasztását.

Szaddam halálánál már csak Osama bin laden halála lesz majd nagyobb szenzáció, addig is be kell érnünk ezzel az akasztással, mely annyira nem is volt kegyetlen. Ha belegondolunk, hogy egy 10 éves gyerek mennyi erőszaknak van kitéve, és hogy hány digitális katonát lőtt már halálra, ráadásul nagyfelbontásban, fotorealisztukus vérfröccsenéssel és 2 millió pixelből álló húscafatokkal, akkor nem értem, hogy miért ne nézhetnénk végi, ahogy lóg. A szörny.

Persze nem akarom elbagaterizálni a "halál" és a "kivégzés" fogalmát, de úgy gondolom, felesleges siratni, azt aki megérdemelte büntetését. Az ENSZ álszent reakcióiról, pedig csak annyit, hogy kíváncsi lennék mit mondanának az ENSZ fejesei, ha mondjuk az ö kislányukat ölte volna meg egy katona, mellesleg Szaddam parancsára.

Hiába, az ember már csak ember marad, és a szemet szemért törvénye, pedig sohasem volt még aktuálisabb a történelem folyamán, mint most, amikor egy gombnyomással százezreket, milliókat lehet megölni.

Ezen tények örömére nézzük meg a titkos videót:


1 komment

Címkék: irak irán comment köztársaság szaddám huszein szaddám huszein kivégzés best

KÉTEZERHÉT.

2007.01.02. 02:40 republic

Csak egy szám, de boldog, magyardepresszió mentes, pozitív kilátásokban teli, sikeres új évet kívánok.


Szólj hozzá!

Címkék: hello world 2007

Szaddam még mindig él.

2007.01.02. 02:33 republic


Az igazi szörnyetegek örökre velünk maradnak.

A fejünkben.

Kérdés, hogy ki az aki beengedi őket.

Hitlert és társait.

Hiszen eszméjük veszélyesebb, mint ők voltak.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika irak irán republic szaddám huszein szaddám huszein halálraítélt

Szaddám keresztje.

2006.12.30. 17:35 republic

Kivégezték a mártír szörnyeteget.


Az arab világban mártír, a nyugati félteken szönyeteg. Szaddamot kivégezték, és a világ holnap ünnepel. A kivégzés után máris megindult a dobálózás, miszerint törvénytelen volt a kivégzés, és a tárgyalás is csak díszlet volt a legális kivégzéshez. Bush és az USA nyerhetnek a dolgon, de el is bukhatják a történteket.

Szándékosan ködösítve egy hónapnyi intervallumban határozták meg a kivégézés időpontját. így a sajtó és a világ sem tudott készülni az eseményre. Kiváló taktika a tömeghisztéria elkerülésére.

A kivégzés a lehető legjobb időpontban történt. Holnap szilveszter, melyre az egész világ (+sajtó) gőzerővel készül. Hétfőn már 2007-et írunk és ki emlékszik arra, hogy mi történt tavaly? A másik eshetőség is fent áll, mely szerint a szilveszter előtti hirtelen kivégzéssel, akarja (főként a nyugati világ, és főként az USA) sokkolni a világot.

Bush nyerhet a dolgon, hiszen a bejglitől lebénult amerikaiak előtt úgy tudja feltüntetni, magát, mint aki "megbüntette a világ egyik gonoszát, igazolva iraki hadjáratát, melynek eredményeként végkép felszabadult egy elnyomott nemzet..." amerikai zászló lobog a háttérben...

Fordítva is elsülhet a dolog, ha az ellen hangok elég erősek ahhoz, hogy hangoztassák (hamis) állításukat, mely szerint a kivégzés törvénytelen volt, akkor könnyen csinálhatnak mártírt Huszeinből, Amerikában is.

Irak
egy hónap alatt lekerül a vezető hírek közül, de a következő gócpont már meg is van. Irán atomjátékai komoly fejtörést okozhatnak 2007-ben. Továbbá Irán reakciója is ismeretlen még. Végül pedig felmerül a nyugtalanító kérdés, mely szerint: Irán lesz Amerika következő Irakja?Szólj hozzá!

Címkék: hír irak irán 2007 szaddám huszein szaddám huszein kivégzés halálraítélt atombomba george w. bush

A kaszás visszatér.

2006.12.29. 00:56 republic

Ez volt 2006  -  II. Rész


Szeretem a globalizáció híveit.
Kedves emberek, akik a Mekiben esznek.

Idén a kapitalista szörny jót tombolt, mindenütt ahol, pénzt, hatalmat és új belépőként közösséget talált. Idén ugyanis nem startupokat, és nem is jól menő cégeket, hanem emberi agyakat zabált fel.

Millió, és millió emberi agyvelő vándorolt pénztől mocskos kezeken át, ki tudja milyen cégeik. Ezúttal igaz, volt az is, hogy akinek piros a tenyere az volt a tettes. A megenta (majdnem piros) birodalom idén hatalmasat tombolt piciny hazánkban elég csak az iwiwre, vagy a blogtér-re gondolni. Az agyfogyasztás külföldön a YouTube-al folytatódott, melyet a Google vásárolt fel. A Windows Vista pedig önmagában is rákkeltő, így nem is kell ecsetelnem, hogy mennyire veszélyes az emberiségre.

Jövőre azonban a kaszás visszatér. Még több cég olvad majd be a nagyokhoz, még kevesebb teret hagyva nekünk. Ne higgyük, hogy a blogok szabadságát, nem érinti a dolog, hiszen csak idő kérdése, hogy mikor jelenek meg a reklámok a blogok belső felületein is, (ne adja az ég). Így lehet, majd kiabálni bármely multi ellen, miközben a reklámja ott lóg a post felett... Hiába a kapitalizmus olyan dolog amit mi magunk is keblünkre ölelünk, hiszen az éltet minket, mégis közben megeszi az agyunk és a szabadságunk is. Rosszabb eseteben mindkettőt egyszerre.

1 komment

Címkék: google windows blog iwiw forradalom bill gates globalizáció 2007 blogtér

Hazudik a valóság.

2006.12.28. 03:12 republic

Ez volt 2006  -  I. RészAz idei év nagyban arról szólt, hogy ki tud nagyobbat, hazudni. (lásd. választások) Később pedig még inkább, mikor kiderült, hogy nem csak a választási plakátokon, hanem éjjel nappal is hazudtak. Ki mond hát igazat?

Hazudni nem szép dolog. Tanították az óvó nénik a tanítónők és a szüleink is. Aztán végül az élet is tett velünk egy utolsó próbát. De hiába. Szeretjük becsapni magunk. Szeretjük elhinni, hogy igaz az mit mondunk. Sőt egyesek eljuthatnak olyan szintre, hogy már ők maguk is elhiszik azt a hazugságot amit önmaguk kreáltak ki mások megtévesztésére.

Hazudni emberi dolog mondhatnánk. Mert ez a világ erre kényszerít. Ha te nem is akarsz hazudni a munkád kényszerít rá, ha nem akarsz füllenteni akkor a saját önös érdekeid vezetnek rá.

Vajon hányat hazudik egy átlag magyar naponta. Talán 3-at talán 10-et? Talán nem is mérhető már hogy mi a hazugság, miközben már a politikusok is hazudnak, vagy éppen azt hazudják, hogy soha sem hazudtak. Egyenlőre senki sem igazabb a másiknál. Csak mert megjátssza, hogy nem hazudik.

Játszani. Álarcokat hordani. Ezek a modern ember hazugságai. Nem a kis füllentések, hanem a teljes hazugságok. Azok a hazugságok melyek nem dolgokról, hanem magáról egy egész emberről szolnak. Egyre kevesebb a hazug ember, mert egyre több az az ember aki már nem is valóságos, csupán hazugságok férce. Hazudik a valóság, mert amit eddig igazinak hittünk, arról lassan kiderül, hogy hamis volt. Az emberek, a tekintetek, a mosolyok, a szándékok. Mind hamis.

Te is hazudhatsz, de nem csak másoknak, hanem magadnak is hazudsz mikor hazudsz. És  biztosíthatlak magadnak nagyobbat mint másoknak.

1 komment

Címkék: politika kritika kommunikáció mszp kultúra fidesz gyurcsány hazugság társadalom 2007

T-Moblie: Nem jobb vele a világ.

2006.12.27. 21:51 republic

Kékből pink, majd zöldből kék lett a magyar mobil paletta. A westel és a pannon gsm váltása után a pink szolgáltató újabb lépésre szánta el magát. 2007-ben ugyanis már nem lesz jobb vele a világ.

A szlogenváltásra Winkler János (alias rúgjuk ki az elődöt, mert az nem jó a T-birodalomnak igazgató) elmondása szerint azért van szükség, mert: Sajtóközlemény marketing duma. Sajtóközlemény marketing duma. Sajtóközlemény marketing duma. Sajtóközlemény marketing duma.

Tehát ezért akarják a "Jobb veled a világot" lecserélni a "Mindig Veled" szlogenre. Ennek természetesen semmi köze sincs, a pannon sikeres és jól eltalált "Közel Hozzád" szlogenjéhez, mely mellet a T-mobile szlogenje hosszúnak és semmitmondónak tünik.

Szólj hozzá!

Címkék: marketing mobil hírek t-mobile médiakuka 2007

Kritikus Cinizmus.

2006.12.27. 02:51 republic

Kritikus Cinizmus.

A kritika valami olyan dolog amire egy három éves gyerek is képes, hiszen ha nem ízlik a babakaja, akkor az étel anyuka képén landol. A cinizmus ennek talán felnőttkori változata, amikor mindezen még nevetünk is.

A cinizmus olyan stílusjegy, melyet azon felnőttek (lásd az index újságírói) hordoznak, magukon akiknek nem elég jó a világ, mondván ők tökéletesek.

A kritika viszont olyan elem az emberi elme kéregállományában, mely az első elszúrt babakaja óta bennünk él. Mélyen. Hiába, szeretünk véleményt alkotni, hiszen mi már csak ilyen édenkertből kiűzött, ádámi leszármazottak vagyunk. Tele bűnnel, tele gúnnyal.

A kritikus cinizmus fokozat eléréséhez azonban nem elég az indexnél dolgozni, és a gyerekkori traumák magas száma sem segít. Ahhoz, ugyanis meg kell keseredni. Meg kell unni a mindennapi banánt. Az ember akkor válik igazán cinikussá és akkor köt bele mindenbe, ha életidegené és megkeseredetté válik. Mely állapot - valljuk be - Magyarországon nem elérhetetlen.

Hogyan lehet kigyógyulni? Ironikus a dolog mert, kritikával. Annak is az inverzével az önkritikával. Ha igazán magunkba nézünk és a látottakon nevetni is tudunk (mondjuk egy nagy cinikus kacajjal), akkor már gyógyuló félben vagyunk.

Elvégre az igazi kritikus önmagánál kezdi. Cinizmussal vagy anélkül.

4 komment · 1 trackback

Címkék: index kritika magyar kommunikáció újságírók cinizmus

No Comment.

2006.12.26. 19:03 republic

2 komment

Címkék: magyar kommunikáció kultúra magyarország társadalom közhely no comment

Karácsony. Az uborka a köd és a kisded szindrómája.

2006.12.25. 02:37 republic

A karácsony az uborkaszezon koronája. A híradó hajléktalanokat mutat és a plazában tengő tömeg a leggyakoribb vágókép. A média, közhely kirakattá alakult. Igen, itt volt a karácsony. 24.-én tombolt a fa alatt, most 25.-én pedig másnapos. A Republic. Comment Blog is másnapos. Hibába, volt valami abban a bejgliben...

A karácsony a szeretet és a béke ünnepe. Az emberek családjuk körében a fa alatt ajándékozzák meg egymást. A világ ma ünnepel.

Persze a fenti cukros máz, keserű összetevője, a 24.-e előtti hónap gyilkos ajándék hajszája. De ami fontos, hogy 24.-én egy pillanatra megszűnik, kapzsiság, harag, rosszallás. Persze csak egy pillanatra.

Másnap, (vagyis ma) kezd oszlani az emberek fejében a rózsaszín köd. Hiába, túl sok illúziót táplálunk a kisded szülinapjához...

Januárban aztán elmúlik a bejgli és a szilveszteri olcsó pezsgő hatása. De sebaj, most karácsony másnapján még van a tegnapi kajamaradékból, és talán, az érzelmekből is.

Meg egy Comment a karácsonyról.     Tovább...1 komment

Címkék: kultúra drog karácsony fenyő 2007

Drogos Kommunizmus.

2006.12.19. 18:17 republic

Ópium.
A gulyáskommunizmus a társadalom ópiumaként funkcionált. A jólét látszata, a kommunizmus rózsaszín díszlete. Az akkori Magyarországot takaró leplen azonban csak néhányan láttak át. A vezetők mind tudták, hogy mi folyik hazánkban, de saját helyzetük, függésük, és az eszme táplálásának szellemében hagyták tovább “rohadni” a rendszert.

Heroin.
Ez az emésztődés adta a világnézetet az akkori magyar polgárnak. Ez a polgárfajta, nem lát át a lepelén ugyan, de érzi, hogy valahol hibádzik a rendszer. Valahogy a hal is így érezheti magát az akváriumban, tudja hogy jó neki ott, de mégis túl mű, túl tökéletes az egész ahhoz, hogy ez a szabad nyílt óceán legyen. A polgároknak létezik azonban egy harmadik fajtája is. A polgár aki már túljutott, vagy éppen soha nem is jutott el a gondolatig, hogy ez itt kérem szépen egy akvárium. Élvezi élmunkás életét, miközben hisz egy olyan rendszerben, melyről azt képzeli, hogy egészséges szabályok szerint működik, valójában azonban a vízkeringető működteti, mely adja a friss oxigént (pénzt) az akváriumba. Mondhatni vak hal, mely vagy megvakult a sok hazugság között, vagy eleve így született. De ami gyakoribb és valószínűbb, hogy saját magát vakította meg, mely olyan elszakadást jelent a valóságtól, mintha minden nap egy heroin lövéssel kezdené napját.

Drog. A nép drogja. A jövő függősége.
A társadalom kimutathatóan nem fogadta kitörő örömmel a rendszerváltást. Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni a jelenséget akkor azt is mondatnánk, hogy a magyar társadalomtól elvették a cumiját. Így most sír a cumi után, de majd megnyugszik. Azonban ezen társadalmi megnyugvás tartogat némi veszélyt. A megnyugvás, ugyanis időigényes folyamat, minthogy a kommunizmus drogjáról való leszokás sem megy az egyik napról a másikra, úgy a társadalomnak is lassan hozzá kell szoknia a gondolathoz, miszerint vége azoknak az időknek amikor mi voltunk a legboldogabb barakk.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország jellemző rendszerváltás rendszerváltozás gyulyáskommunizmus.

Gyurcsány: másfél év és vége?

2006.12.19. 14:05 republic

Gyurcsányknak vége? Ha az mszp valaha szeretne még választásokat nyerni akkor bizony új miniszterelnökre lehet szükség. Minden bizonnyal a posztér való helyezkedés már meg is indult a párton belül. A cserére (mint anno) Medgyessy Péter esetében a ciklus félidejénél kerülhet sor.

A recept egyszerű. Gyurcsány lesz a rossz megszorító miniszterelnök, míg az új, őszinte, fiatal, de tapasztalt miniszterelnök, pedig a jólét kormányfője.

Anno is a jó miniszterelnök, rossz miniszterelnök játékot játszották el az mszpben, és mint tudjuk működött. Gyurcsány persze még nem hulla az mszpn belül, de már szaga van a dolognak, így egy újabb belpol botrányt már nem bírna ki.

Botrány pedig lesz. Ha a gázár emelkedik és megszorítások is olyan hatást váltanak ki mint amit egyesek prognosztizálnak akkor, lesz itt botrány. pl.(nyugdíjas tüntetés, még több tanár tüntetés, még több MTV székház...) Eddig csak a randalírozok lázongtak nem pedig a köznép, de a megszorítások mindenkit érintenek, így akár a köznép veheti át a stafétát.

2007 első botránya pedig már itt van a küszöbön. Március 15. A nap amikor a miniszterelnök beszédet mond a múzeum lépcsőjén s, mely beszédet már idén is kiabálók zavarták meg. Nagy kérdés, hogy ki mer-e jönni  Gyurcsány az eseményre. Március 15.-e pedig nagy nemzeti ünnep, és ha mondjuk a Fidesz megint az Astoriánál "emlékezne meg" ami csak egy lépésre van a múzeumtól....

Már látom is a rendőrterror címszavakat a Magyar Nemzeten, és Hír TV-ben. A BBC híradójában azonban nem akarom látni...

Mindezt persze felülírhatja egy újabb nagy horderejű belpolitikai esemény. (Mondjuk egy sokkoló kádban pancsolós Orbán -videó a youtube-on.)

4 komment

Címkék: politika msn bbc mtv orbán fidesz magyarország gyurcsány hír tv gergényi forradalom viktor 2007 miniszterelnök március 15 best

Hollywood a fejedben.

2006.12.13. 22:54 republic

 Van hely ott agynak is?


A botrány jól eladható dolog. Britney kisasszony is tudja ezt, sőt a magyar celebtenyésztők is. Látható, hogy az új hullám eléri sztárhegyeinek völgyét is. Bár az Alföld nem Los Angeles, mégis eme külföldi eszencia meghonosításán fáradozók miatt érezhetjük úgy, hogy a miénk is egy szelet Hollywoodból.
 
Életérzést gyártani jó üzlet. Jövedelmezőbb, mint egy hatásos szlogen, és eladhatóbb, mint egy sima mosoly. Mert ma már nem csak látni kell a terméket, hanem át kell érezi annak életérzését, filozófiáját és életfelfogását. Persze ha ezt nem tudjuk megtenni a képernyőn/vásznon keresztül, akkor elég, ha az adott híresség parfümjének felhőjébe burkolózunk reggelente. Így máris tökéletesebb a világ.
 
Az egyediség kultusza az, mi előtt hódolunk mikor egy "különleges" sztárt kiragasztunk a falunkra. Úgy látszik, ez hatásosabb, mint Szűz Mária szobra az ablakban. Egy pillantás sztárunkra és máris van erőnk arra, hogy belevágjunk egy fogyókúrába. Persze csak azért fogyózunk, hogy jól érezzük magunk... semmi köze sincs ennek a bálvány derekához...


Tovább a következő bejegyzésre ˃˃˃

˃˃˃ Drogos Kommunizmus.

3 komment · 1 trackback

Címkék: trendek marketing celeb kultúra bulvár magyarország címlap britney spears közhely médiakuka best

Fikázz! - Hiszen azt könnyű!

2006.12.12. 01:22 republic

Fikázd a fikázókat, hiszen az még könnyebb.

A magyar ember egyik legegyedibb vonása, és ismertető jegye is egyben a mérhetetlen fikázásra való képesség. A legjobb dolgok sem mennek át ezen a kritikus szűrőn, de a legszánalmasabb az egészben az, hogy mindeközben még tökéléletesnek is képzeli magát. A magyar.

Fikázni könnyű, csinálni nehéz, régen megmondták már. Persze a magyarnak mindig kell, legyen valami baja, valami amit bánthat és kritizálhat, ezzel is bizonyítva, hogy a saját problémai nem is olyan nagyon, mely problémák valójában az egész keserűség forrásai.

Azért nem jutunk egyről a kettőre, mert folyton másokon taposunk. A magyar az a nép amelyik a sok rák között megfullad a vödörben, a vödört stílusosan Kárpát-medencének is hívhatnánk. Mindig keresünk valami ürügyet, arra, hogy ne keljen szembenézni saját bajunkkal. Van aki a pohár alján, és van aki egy diszkóban, de sokan éppenséggel a mások kritizálásban, gusztustalanabb nevén fikázásában lelik meg lelki békéjüket.


( Ez a téma 10 perc komment és fórum olvasás után jutott az eszembe..., persze akinek nem inge...)

Tovább a többi bejegyzéshez...

4 komment

Címkék: magyar kommunikáció kultúra magyarország közhely comment köztársaság jellemző médiakuka best önkritika

Temetik Puskást.

2006.12.08. 01:02 republic

Én ott leszek.Halj meg ma. Légy híres holnap...

Szólj hozzá!

Címkék: magyar puskás ferenc puskás puskás öcsi bácsi a leghíresebb magyar

Egy mondat a globalizációról.

2006.12.08. 00:16 republic

Trendi dolog antiglobalistának, antikormánypártinak lenni.


Amikor az interneten újabb hír jelenik meg arról, hogy (mondjuk a T-Birodalom) (és mostanában gyakran csinál ilyet) felvásárol valami céget, akkor az antiglobalisták már hullámoznak örömükben a monitorok előtt, hogy igen igen, már megint a globalizálódó világ az oka, annak hogy mi rosszabbul járunk. Persze  két antiglobális dühkitörés között, Big Macet ebédenek.

1 komment

Címkék: közhely globalizáció

Miért (ne) mobilozzunk?

2006.12.02. 10:24 republic

Ma kilátogatok a MobilShowra, meglátjuk vajon egy nagy szponzorreklámról van-e szó, így karácsony előtt vagy tényleg megtudhatunk egy kicsit többet a mobilok szép új világáról.

A jelek nem túl biztatóak, mert kb 20-30 szponzor van és a belépés is ingyenes. Én azért még hiszek a csodákba, amúgy is most vettem új telót tehát nem tudnak rábeszélni semmire...

Este aztán képes - kritikus beszámoló.

Kilátogattam - Kiábrándultam.

 

A rendezvény csapnivaló volt, szponzorista, multimárkás, vevővakító, unalmas, látványtalan. A mobilokat meg nem lehetett megfogni. Egy mobilshown.


Néhány pillanatkép az eseményről:

-A T birodalom standjától azt vártam volna, hogy legalább videótelefonálni lehet majd, hátra ha valaki kedvet kap arra, hogy egy fillért is kiadjon azért, hogy lássák a képét, ne csak hallják csodás hangját. Jelenetem, nem volt. Relax, meg mindenféle díjcsomag, plazmára kötött win xp  meg core duo laptopok igen, de 3G sehol.

-A nokia néhány Nszériával a T-szomszédban volt jelen. Apróbb hiába, hogy az nszériák hoszteszek őrizte vitrinekben voltak.

-Persze feltűnt egy celeb is Bálint Antónia személyében. Jött, riportozott a TV2-vel majd távozott is. A TV2 standjánál, belenéztünk a pénteki megatánc adásába egy nokia segítségével. Az élmény elmosódott és pixeles volt, de legalább 3G-s volt, sőt a kezünkbe is vehettük a készüléket.

-Volt még Nike+iPod konfig, LG csoki, Sonywalkman, hozampláza, de mozimagazin és FHM is. A kiállítók közel 30%-ának semmi köze sincs amúgy a "mobil" szóhoz, de hát szponzorálni azt azért kellet.

A metró felé menve, aztán szembejön egy cimbi aki épp újságolja, hogy van valamilyen mobilos kiállítás itt a közelbe. Rögtön mondom neki, hogy !!%"%"%! ne menjen. Végül azért szerencsét próbált. A szegény.

Szólj hozzá!

Címkék: marketing mobil windows kommunikáció nokia t-mobile karácsony közhely jellemző médiakuka mobilshow szponzor

Hírsaláta. - A salátát a Cora biztosította.

2006.11.30. 22:29 republic

 

Saláta a kukából.

Itt a hétvége. Borítjuk a médiakukát. Terítéken a Sólyom házaspár, de még a pápa is.

Ezen a héten:

Miközben a Corában botrány van, addig Sir Roger Moore angyali arccal mosolyog, mondván ö most Unicef nagykövet. A pápa is követként sétál a világbékéért Törökországban, miközben könyvet írnak arról, hogy ki fogja megölni őt. Könyvből nálunk is van elég. A Teszkó titkok kiváló olvasmány, minden háziasszonynak ajánljuk. Bill Gates is ajánlja új oprendszerét csupán egy milliárd dolláros marketinggel. Bizonyára néhányan lefagytak, amikor a Sólyom nemet mondott az amerikai vízumra. Véleményét persze Tarlós sem rejtette véka alá egyszerűen lebunkózta Demszkyt.

A részletek, ínyenceknek.

Ki öli meg a pápát Törökországban? Miközben a bestseller írok dedikálnak, addig a pápa világvallást/világbékét teremt a közeli mecsetben, figyelve, nehogy szűz Máriát szájára vegye, hiszen akkor azt rossznéven vennék a móuzulmánok.

Ezalatt a világ túloldalán Amerika vízummentességet kínál nekünk. Ami jó. Mindenki kapva kapna a lehetőségen. De Sólyom nem, ugyanis aggályosnak itélte az adatok kiadását, így most várunk. (Ugye Ő a köztársasági elnök? mert nekem adatvédelmi biztosnak tűnik. Mindegy, megszoktuk, hogy átlépi a határait.) Tény, hogy a vízummentességért cserébe még több adatot akar az USA.

Roger Moore közben Budapestre érkezett, hogy az Unicef nagyköveteként adakozásra buzdítsa, a jószívű magyarokat. Sólyom Erzsébet fogadta a feleségével érkező "angyalt", a Sándor palotában. Érdekes mekkora a kontraszt Erzsébet és Moore felesége között...

Cora. Rossz higiénia. Patkányméreg. Titkolózó munkatársak. Botrány. Ezért, ne vásárolj a Corába, menj inkább a Teszkóba. DE. Mostanában fejeztem be a Teszkó titkok című könyvet, mely valahogy azt sejteti velem, hogy csak kecsketejen és házi kenyéren kéne élnem, nem pedig multi koszton. (Erős a gyanúm, hogy nem véletlenül "most" bukott le a Cora... Tesco PR ugyebár...)

Tarlós közben lebunkózta Demszkyt
, Gy. Németh Erzsébetet (MSZP) védve. Nem kommentálnám, általános jelenség a politikában csak most egy kicsit nagyobb nyilvánosságot kapott úgy, mint anno egy bizonyos kazetta...

1 komment

Címkék: windows pr hírek politika újság mszp bulvár magyarország demszky tesco sólyom botrány tarlós comment köztársaság cora bill gates médiakuka unicef

Kis karácsony, a nagy semmiért.

2006.11.29. 17:04 republic

Kis karácsony, nagy karácsony unom már a csontot. Minden éven ugyanaz. Sok piros és zöld,szín. Andalító zene. Szentestei turbó bevásárlás. Egyszerűen nem tud érdekelni az a sok közhelyes gesztus ami csöpög mindenhonnan. Így hát a combinon ülve rá kellet döbbennem , hogy vagy nincs szívem vagy én vagyok a grincs unokája.

Itt egy labda, ott egy milla.

Sok pénzt hagyunk a multik puttonyában, csak azért, hogy "szeretteink" tényleg elhiggyék, hogy szeretjük őket. Mint mondtam már itt utálom a közhelyeket, és most megjegyezném, hogy a karácson y egy közhely. Azon emberek közhelye akik nem tudnak év közben érzelmeket kifejezni, azoké aki szerint egy doboz szaloncukor alatt ülve megoldódnak a problémák és jövő ilyenkor már nem fognak veszekedni.

O Zöld fenyő!

A karácsony azért szép dolog is, hiszen ki nem örülne egy kis ajándéknak, csupán a hátsó szándékok és a megjátszott gesztusok azok amik hamissá teszik ezt az amúgy jó szokást. Szent Miklóst persze nem szabad hibáztatni, hiszen ön nem sejtette, hogy a kapitalista+ globalista világ mit fog tenni a zöld fenyő ünnepével.

Én nem készülök a karácsonyra. Apróbb dolgokat azért veszek, de nem fogok mindent összevásárolni, hogy aztán az újévi mámorban össze is törjék. Magamat igyekszem adni, mert talán, - és számomra is ez a legnagyobb ajándék - nincs nagyobb érték, mint egy őszinte ember.Linkajánlat:

Halj meg ma, légy híres holnap.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország combino karácsony közhely republic jellemző fenyő best

Magyar Lapjárás.

2006.11.27. 21:50 republic

Fekete Péter.

Érdekes trenden megy keresztül a magyar lappiac. Egyre kevesebbet töltünk napilapok, újságok olvasásával, de ezen egyre rövidebb idő alatt mégis egyre több újságot lapozunk.

Érdekes tehát a helyzet, mert a magyar lapkiadás máris egy szép kis anomáliával rendelkezik. Ugyanis az a bizonyos emlegetett olló, csukódik de egyben záródik is. Egyre több lap jön be, mely elkerülhetetlenül egyre kisebb és kisebb szegmensekre szabdalja a hazai lap palettát. Nemcsak 2, de még 1 évvel ezelőtt sem volt például női magazin -fiatal nőknek- tiniknek- nagymamának- biznisz wumannak- és persze a kishúgomnak is.
Tehát nő a torta, de kisebbek a szeletek.

Lapozz!

Ez persze azt jelenti, hogy nagyon gyorsan alakultak át az újságok, mind tartalmi, mind formai szempontból. Utóbbi kisebb, míg előbbi alantasabb lett. Például idén nyáron először jelentek meg a piacon (persze külföldi mintára) a strandtáska kompaktbilis magazinok. A trendindító amúgy a glamour volt ami már eleve így jött kis hazánkba.

A tanulság az, hogy aki rosszul választ célcsoportot, vagy esetleg nem tudja elérni őket, annak megvan számláva lapjai. Ide tartozik  a tartalom kérdése is. A nagy és egyre csak növekvő képek (lásd blikk: 20% szöveg / 80% kép) receptje talán az egyik összetevője a sikernek. A másik abban a  20% szövegben keresendő, mivel ma a semmiről is lehet címlapot hozni.

MH vs. Para

"Újabb két publicista távozott a Magyar Hírlaptól. Para-Kovács Imre saját blogjában jelentette be, hogy kibékíthetetlen koncepcionális ellentét mutatkozott közte és Gazsó L. Ferenc főszerkesztő között, ezért december elsejétől távozik a közepet jobbról célzó napilaptól. Mint írja, "a liberális és baloldali újságírók kiszorítása után egy kényszeresen és tehetségtelenül középre fogalmazó valami jön létre, ami nem független lesz, hanem szagtalan és értelmetlen". Forrás: NOL

Persze van magyarázat a másik oldalról is, de a tény, hogy a 10000-es lélektani határ körül járó lappal kapcsolatban is az az örök érvényű, bár nem túl gerinces megoldás a helyes miszerint menekülni kell egy süllyedő hajóról. Megjegyzem ez esetben azonban nem a patkányok futnak elől...

Szólj hozzá!

Címkék: trendek magyar újság bulvár hírlap para-kovács imre újságírók

A blogger válsága.

2006.11.27. 12:34 republic

 Esetemben az, ha nincs időm. Ma amúgy hétfő van, tehát az egész világ másnapos.

Szólj hozzá!

Címkék: blog hello world

Értelmes Kommunikáció vs. MSN

2006.11.26. 15:02 republic

Ez nem mese...

Van MSN Messeger-em, hiszen kinek nincs. Míg az amcsik inkább icq-znak addig nálunk lassan a telefonszámot is helyettesíti egy a  ateneved@ateszolgáltatód.hu -formályú mail cím. És kinek ne lenne mail címe? Ez persze nem jelenti azt, hogy tudod is használni az MSN-t...

Még mielött ide vagy arra a nagyobb linkre kattintanál, elmondanám mi a legborzalamsabb az egészben.

Az MSN vagy más azonnaliüzenetküldőprogramok, egyszerűen személytelené és középszerűvé teszik nem csak az írott de a beszélt kommunikációt is... elöbb vagy utobb...

Bár a chat-el (lásd: chat.hu) szemben itt ismered (jobb esetben) az illetőt akivel beszélsz, mégis hosszú távon a személyes kapcsolat is elszemélytelenedhet a sok (érsd: órákon át tartó) msnezések során. Megmondani nem tudom pontosan mi az oka, de a tény, hogy - nem látod  - nem hallod  -nem hallod a hangsúlyozását -nem látod a valós reakcióit partnerednek- mind bizonyítják, hogy nem a legszemélyesebb dologról van szó. Pedig a kommunikációnak pont a személyességről kell szólnia.

Kis kitérő, hogy maga a Web 2.0 is valójában arról, szól , hogy a gépek és bitek uralta világba személyes tartalmat, emberi jelenlétet vigyünk. (lásd: iwiw, egyéb szociális netwörkök, blogok, podcast)

Az msn persze nem maga a megtestesült www.666.com mégis nem ajánlatos gyakran és olyan emberrel használni akivel a valós életben is találkozol. Megesett már, hogy egy barátommal nem tudtam élőben beszélgetni semmiről, mert egyszerűen más volt a közeg a helyzet és egyébként is szemtől szemben álltunk egymással.

Elrettentésként itt egy valódi MSN beszélgetésből vett részlet, mely megmutatja, milyen is az MSN szép új világa.

Egy borzalmas MSN beszélgetés...
Szólj hozzá!

Címkék: iwiw chat msn kommunikáció web 2.0 közhely jellemző

Mese Magyarországról.

2006.11.25. 13:57 republic

A vasfüggönyön is túl...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a legboldogabb barak.... Aztán jött a rendszerváltás. Mese Magyarországról. Történet rólunk s a arról, hogy mi miért vagyunk még mindig egy kis balkáni ország.

Régen kezdődött. Úgy a rendszerváltás környékén, mikor egy ország ébredj fel hosszú hosszú álmából. Egy olyan álomból, mely egy tündérmesébe csomagolt rémálom volt. A rendszerváltás azonban nem történt meg. Csupán rendszerváltozás. Mert ebből a hosszú  álomból, egy újabb s nagyobb álomba ébredtünk.

In my mind.

A fejekben kezdődik. Ott ahol arról is döntünk, hogy milyen kenyeret vegyünk. A baj ott kezdődik, hogy nem azon gondolkodunk, hogy milyen kenyeret veszünk hanem azon, hogy miből fizessük ki. A hétköznapi gondok leküzdése és az elmúlt közel 18 év alatt nem vettük észre, hogy elment felettünk az idő. A világ megváltozott. Megváltoztak azok a gondolatok azok az eszmék melyek oly sokáig mozgatták és éltetették ezt az országot. Megváltoztak, de csak kint. Bennünk nem.

Ez lehet az oka annak, hogy már nyugati márkákat vásárolunk, de még mindig balkáni a gondolkodásunk. Itt van tehát a probléma. Belül, sok millió magyar ember fejében nem történt meg még a rendszerváltás. S ez az oka annak, hogy azon lázongunk, hogy kiderül: Egy politikus hazudott.

Forradalmár

Magyarország igazi forradalma benned kezdödik. Nem az utcákon, nem az MTV székháza előtt, hanem benned. Igen, légy te is azon sokak egyike aki felismeri: Az emberek fejében épül egy sikeres Magyarország s azok, akik lázonganak, akik tüntetnek - legyen az békés vagy vandál - azok akik a leginkább visszafogják ezt az országot. Ha ezt az üzenetet megértjük, akkor nem azon fogunk botránkozni, hogy ki hazudott s, hogy ki nem, hanem nekilátunk, egy olyan országban élni, dolgozni ahol a fejekben már megtörtént a rendszerváltás.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar magyarország republic comment köztársaság jellemző rendszerváltás rendszerváltozás forradalom

Halj meg ma. Légy híres holnap.

2006.11.24. 16:16 republic


Meghalt a leghíresebb magyar. Puskás Ferenc "Öcsi bácsit" egy nemzet gyászolja.

De vajon ennyire szerették 1 hónapja is mint most halálakor?

Mert ma Magyarországon meg kell halnia egy embernek, hogy felfigyeljenek rá. A puszta létezése nem elég. Mert, vajon miért kellet elárverezni relikviákat azért, hogy abból tudják fedezni öcsi bácsi kezeléseit? Igen, a leghíresebb magyarnak nem járt segítség mikor beteg volt.

Most?

Egy nemzet gyászolja, és úgy érzem, hogy ez talán ha egy pillanatra is, de egyesíti ezt az amúgy is szétszakadt országot. Így Puskás még halálával is segített hazájának, melynek már oly sok dicsőséget szerzett. De megmarad a szomorú tény. Öcsi bácsira nem emlékezett a nemzet akkor, mikor még élt. Két hete.

Így jártak.

Így járt Cserháti Zsuzsa és még sokan mások is. Csak haláluk után, döbbentek, döbbenünk rá mekkora értéket vesztettünk.

Nem arról van szó, hogy minden nap állami tiszteletadást kéne tartani, de az, hogy magányosan, támogatás nélkül kellett meghalnia az nem állapot. De mint tudjuk ez Magyarország. Itt sok minden megtörténhet.

Isten nyugosztalja Öcsi bácsit, aki már az örök focipályán rúgja.

3 komment

Címkék: magyarország puskás ferenc puskás republic puskás öcsi bácsi jellemző a leghíresebb magyar

Republic. Comment Köztársaság.

2006.11.24. 14:14 republic

közhely.com

Az első blog bejegyzésekben, általában a világmegváltást és/ vagy a világbékét, továbbá a világ legérdekesebb oldalát ígérik.   

Ezeket elhagyva tehát csak annyi  a célom, hogy egy jó blogot csináljak. Persze most jön az a rész, hogy AZ ENYÉM MÁS MINT A TÖBBI, mert (az én pici életéről szól, depressziós vagyok, fogyózni kezdek, barátot szeretnék, HELLO WORLD! ) és egyebek de ezt is elhagyhatnánk, hiszen kevesebb dolgot utálok jobban mint a közhelyeket.

Cliff

Na már most azért van egy csavar itt.  Ugyanis itt nem bejegyzések vagy postok  vannak (huh hány blogger barátomat világosítottam fel arról, hogy a kettő ugyanaz.) tehát itt nincs ilyen. Csak kommentek. Mármint a bejegyzések maguk is kommentek. Commentelnek mindent. Médiát meg politikát, mindent ami a net és a világ szennycsövén, akarom mondani a hírcsatornákon kiömlik.

Ki vagyok én?

Magamról annyit, hogy ez nem az első blogom, hiszen jó régen csatlakoztam már a web 2.0 társadalomhoz. Online és Offline újságíróként dolgozgatok, de mellette tanulok is, szóval nem unatkozom.

Miért republic?

A republic szó egy bujtatott szójáték... de erről majd később rántom le a leplet. Ja igen, hol K-val, hol C-vel írom a komment szót, attól függően mennyire érzem magam magyarnak vagy éppen angolnak. De az is lehet, hogy egyszerűen csak nem tudok gépelni.

Szólj hozzá!

Címkék: blog web 2.0 közhely hello world republic comment köztársaság