REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Gyurcsány: másfél év és vége?

2006.12.19. 14:05 republic

Gyurcsányknak vége? Ha az mszp valaha szeretne még választásokat nyerni akkor bizony új miniszterelnökre lehet szükség. Minden bizonnyal a posztér való helyezkedés már meg is indult a párton belül. A cserére (mint anno) Medgyessy Péter esetében a ciklus félidejénél kerülhet sor.

A recept egyszerű. Gyurcsány lesz a rossz megszorító miniszterelnök, míg az új, őszinte, fiatal, de tapasztalt miniszterelnök, pedig a jólét kormányfője.

Anno is a jó miniszterelnök, rossz miniszterelnök játékot játszották el az mszpben, és mint tudjuk működött. Gyurcsány persze még nem hulla az mszpn belül, de már szaga van a dolognak, így egy újabb belpol botrányt már nem bírna ki.

Botrány pedig lesz. Ha a gázár emelkedik és megszorítások is olyan hatást váltanak ki mint amit egyesek prognosztizálnak akkor, lesz itt botrány. pl.(nyugdíjas tüntetés, még több tanár tüntetés, még több MTV székház...) Eddig csak a randalírozok lázongtak nem pedig a köznép, de a megszorítások mindenkit érintenek, így akár a köznép veheti át a stafétát.

2007 első botránya pedig már itt van a küszöbön. Március 15. A nap amikor a miniszterelnök beszédet mond a múzeum lépcsőjén s, mely beszédet már idén is kiabálók zavarták meg. Nagy kérdés, hogy ki mer-e jönni  Gyurcsány az eseményre. Március 15.-e pedig nagy nemzeti ünnep, és ha mondjuk a Fidesz megint az Astoriánál "emlékezne meg" ami csak egy lépésre van a múzeumtól....

Már látom is a rendőrterror címszavakat a Magyar Nemzeten, és Hír TV-ben. A BBC híradójában azonban nem akarom látni...

Mindezt persze felülírhatja egy újabb nagy horderejű belpolitikai esemény. (Mondjuk egy sokkoló kádban pancsolós Orbán -videó a youtube-on.)

4 komment

Címkék: politika msn bbc mtv orbán fidesz magyarország gyurcsány hír tv gergényi forradalom viktor 2007 miniszterelnök március 15 best

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr8523318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molcsa (törölt) 2006.12.19. 16:37:37

Nemtom. Én még várnék a "Gyurcsánynak végé"-zéssel, míg mondjuk nem az lesz a trend (mint most), hogy csökken a fidesz előnye a maszophoz képest. ez nem bukásnak tűnik. jó, tom, h majd mikor megjön a gázszámla meg mindenféle számla, majd akkor, de ne felejtsük el, hogy bár sok minden volt azóta, a választások mégis csak idén voltak, ergo 3 1/2 év múlva lesznek, addig meg 3x megfordul a világ, az átlagszavazó hipotalamuszában rejtező rövidtávú memória meg naponta hard resetet kap. szóval ha az utsó fél évben cirógatják kicsit a nép füle tövét, akkor megszorítás ide, elkúrtuk oda, bárkire szavazhat. Mint láttuk eddig, inkább arra, aki nem hőbörög az utcán. Így, amit írsz márc. 15-ről, az inkább erősíteni fogja Gy-t, mint ellehetetleníteni.
Az egyetlen veszély az lehetne, ha a fidesz vmi értelmesnek tűnő alakra cserélné ki a mostani fővincellért, de erre semmi esély sincs. Ő pedig már sorozatban bizonyította, h bármekkora előnyből pofára lehet esni.

republic · http://republic.blog.hu/ 2006.12.26. 02:55:06

Logikus molcsa, de én szeretek eljátszani a gondolattal. A fidesz, pedig akkor is csak a mostani önkormányzati választásokon tudott, győzni. Ez volt ez első győzelmük 8 év alatt.

molcsa (törölt) 2006.12.26. 09:15:54

És ez még hasznos lehet 3 év múlva is, hiszen a fideszes polgármesterek majd az összes kutyapiszok-gyűjtő szemetes avatására meghívják a Viktort, így Mari néninek is le fog esni, hogy kit kell szeretni mindenért.

Bakura · http://bakura.blogter.hu 2006.12.29. 16:45:56

Gyurcsány és Orbán helye szerintem is nagyon erős. A tényleges hatalom 2010-ig akkor is az övék lesz, ha formálisan másnak is adják át...
A szocik pedig még egyszer nem tudják ugyanazt eljátszani, mint 2004-ben.
Itt jöhet a képbe a szadesz. Műbalhé, majd liberális miniszterelnök, hogy nyerhessen a koalíció. De erre én is kevesebb esélyt adok, 50%-nál.
Egyébként a polblogom számára ez az egyik jegelt témám. Ha nem lesz miről írni, provokálom majd vele az olvasóimat! :) (Az SZDSZ-es miniszterelnök eshetőségével.)
süti beállítások módosítása