REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Hollywood a fejedben.

2006.12.13. 22:54 republic

 Van hely ott agynak is?


A botrány jól eladható dolog. Britney kisasszony is tudja ezt, sőt a magyar celebtenyésztők is. Látható, hogy az új hullám eléri sztárhegyeinek völgyét is. Bár az Alföld nem Los Angeles, mégis eme külföldi eszencia meghonosításán fáradozók miatt érezhetjük úgy, hogy a miénk is egy szelet Hollywoodból.
 
Életérzést gyártani jó üzlet. Jövedelmezőbb, mint egy hatásos szlogen, és eladhatóbb, mint egy sima mosoly. Mert ma már nem csak látni kell a terméket, hanem át kell érezi annak életérzését, filozófiáját és életfelfogását. Persze ha ezt nem tudjuk megtenni a képernyőn/vásznon keresztül, akkor elég, ha az adott híresség parfümjének felhőjébe burkolózunk reggelente. Így máris tökéletesebb a világ.
 
Az egyediség kultusza az, mi előtt hódolunk mikor egy "különleges" sztárt kiragasztunk a falunkra. Úgy látszik, ez hatásosabb, mint Szűz Mária szobra az ablakban. Egy pillantás sztárunkra és máris van erőnk arra, hogy belevágjunk egy fogyókúrába. Persze csak azért fogyózunk, hogy jól érezzük magunk... semmi köze sincs ennek a bálvány derekához...


Tovább a következő bejegyzésre ˃˃˃

˃˃˃ Drogos Kommunizmus.

3 komment · 1 trackback

Címkék: trendek marketing celeb kultúra bulvár magyarország címlap britney spears közhely médiakuka best

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr1222509

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fortnite CHEAT Free Downloa 2019.06.07. 14:07:58

First hurdle in amazing advance - Fizalo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molcsa (törölt) 2006.12.14. 20:24:01

Nemtom, mennyire új jelenség ez, és emiatt mennyire lehet hibaként felróni a kisembereknek álmodozási hajlamukat. Ha valaki szarnak érzi az életét, attól nem lez jobb, ha egyik napról a másikra már nem akar Diana hercegnő lenni. Persze ő is tudja, hogy nem lesz soha olyan az élete, de kis időre jól érzi magát.
Etológusként úgy gondolom, hogy az emberek viselkedésének öröklött elemei (és így a késztetések összessége) már vagy 20.000 éve nem sokat változtak. Persze a társadalmi elvárások (=tanult viselkedések) változhattak, de ezek is csak az öröklött késztetések elérésének technikáit határozzák mek. Ilyen késztetés lehet a sikeres egyedekre való hasonlítás vágya, hiszen feltételezhető, hogy azon egyedek a kedvező tulajdonságaik okán lettek sikeresek, így előnyös lehet a tőlük való "tanulás".

republic · http://republic.blog.hu/ 2006.12.14. 20:39:37

Igazad van. Mint ahogy mondtad: "késztetés lehet a sikeres egyedekre való hasonlítás vágya" - Csak a baj, hogy ma a siker szó egy kicsit átértékelődött. Mert ma nem egy Nobel díj miatt kerülsz címlapra. Így Britney sikeresebb a %!'+%"+! mutogatásával mint Kertész.
Szép új világ ez...

molcsa (törölt) 2006.12.15. 09:48:11

A késztetések sosem racionális dolgok. Épp azért működhetnek, és alakulhattak ki, mert nem kell átgondolni őket. Amikor a medve ellen kellett menekülni, előnyös volt, hogy az emberben egy tized mp alatt aktíválódott az a késztetés, hogy "most jó lesz beszarni és rohanni, mer különbesn megesznek". Itt kognitív folyamatok nem játszanak. A siker szó pedig ugyanaz, mint mindig is volt. Az átlegemberek sosem a Nobelt nézték. A környezetükben az a sikeres, akinek több nője van, nagyobb háza, jobb ruhái stb. Hogy ezt hogy érte el, az tökmindegy.
süti beállítások módosítása