REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Hit gyülekezete: Egyház 2.0?

2007.01.07. 01:43 republic

A hit botránya.


Valóban agyat mosnak? Tényleg Németh Sándornak kell adnom minden pénzem?  Egyáltalán merre tart a Hit Gyülekezete? Tévhitek, és igazságok a hitesekről.

A szekták mindig is megosztották a népet. Vannak akik csatlakoznak, míg mások máglyára kívánják őket. A katolikusok és az ateisták biztos nem bírják a "hiteseket". Előbbiek azért, mert rontják az üzletük, utóbbiak azért, mert azt hirdetik hogy a pokolban fognak szaunázni örökkön-örökké.

Hogy miért nem téma a Hit Gyülekezete azt nem tudom, pedig komoly társadalmi hord ereje van. Amikor viszont téma akkor is csak az ellenpropaganda hallatja hangját. A sok provokátor észre semmin vette, hogy időközben, mekkorává nőtte magát ki ez az egykoron présházban született gyülekezett.

Akkor most mi van Agymosással?
Nincs semmi jele annak, hogy agymosást folytatnának, tapasztalatom szerint a hitesek általában boldog emberek, sőt sikeresek is. A pásztor semmiféle, hipnózist nem alkalmaz elmondásuk szerint, amit viszont megőrösítettek az az, hogy nincs személyi kultusz Németh Sándor körül, bár tagadhatatlanul nagy tiszteletben áll.

Modern egyház nem egyház?
A Hit gyülekezetében semmi sincs abból, amit az ember egy vallási csoportulástól várna. Sehol egy feszület, de a Mária szobrok is mintha elásták volna magukat a föld alá. Továbbá az igehirdetés (ők nem misének hívják) nem liturgikus öltözetben zajlik, hanem igen jó ízlésre valló öltönyökben. A modern csomagolás, persze komoly értékeket rejt.

Nyitott perselyek.
A fizetés 10%-ának befizetés miatt sokan balhéznak, a gyüli utáló közül, azonban, hogy ki mennyit add azt nem ellenőrzik, sőt adni sem kötelező. Továbbá a katolikus barátainknál is a tizedre buzdítanak, tehát akik háborognak, azoknak talán nem megy olyan jól a persely biznisz.

Sztárok bibliával.
Elég csak Pajor Tomira, Hack Péterre (SZDSZ) vagy Friderikára gondolni azon személyiségek közül, akik komoly karrierrel rendelkeztek mielőtt a gyülekezeti tagságot választották volna. A média sztárcsinlóival ellentétben, azonban nem fedezhető fel szándékos sztárépítés, továbbá imázskampányra sem költenek a hitesek, ellentétben a pápa hazai követőivel.

Vidám Vasárnap, a magyar Való Világ.
A VV teljesen egyedülálló a magyar média piacon. Két óra élő közvetítés minden vasárnap 11-től az ATV-n. A kereskedelmi csatornák is megirigyelhetnék azt a feeling teremtést, melyet elértek a műsorral, ugyanis sok apró de mégis csak a gyüli imázsát építő elem van beleépítve a zene+tanítás+interaktív kérdezz-felelek hármas tematikájára épülő műsorba.

Kettőpontnulla.
A hit gyülekezete, olyan új alternatívát kínál a poros és a fiatalokat megszólítani képtelen felekezetek között, mely figyelemre méltó még akkor is ha nem mindenki ért egyet velük. Míg a többiek azon vitatkoztak, hogy védekezhet-e egy házaspár, addig ők médiabirodalmat építettek. Tovább a címlapra...

497 komment

Címkék: kult atv magyarország vallás egyház comment köztársaság katolikusok best hit gyülekezte németh sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr9726759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bnj777 (törölt) 2009.01.28. 08:05:32

Alpha, hát ismét nem fojtom magamba:)))
Te már megint félremagyarázod, amit Dzoe írt. A Biblia világosan tanítja, hogy a bűnt, a sátánt és a groupját kell gyűlölni, mert nem test és vér ellen van tusakodásunk. Minden embert szeretni kell, és mi azt tesszük. A hamis vallásokat és a sátán egyéb gyilkos munkáit, megnyilvánulásait viszont gyűlöljük. Miután ismerjük azt az igazságot, hogy a bűn halált nemz, ezért mindenkinek hirdetjük azokat a dolgokat, amik ezzel ellentétben életet adnak(JÉZUST!!!!) Azokat az embereket, akik ellenségként viselkednek (mivel a sátán fogságában vannak, annak rabszolgái) pedig áldjuk. Függetlenül a vallásuktól. Az ellenségeit pl. a muszlim vallás hirdeti irtani, konkrétan és szó szerint. Minden más állítással szemben(miszerint a muszlim vallás a békesség vallása) Hol fajgyűlölő Dzoe egyetlen szava is??????!!!!!!

bnj777 (törölt) 2009.01.28. 10:01:34

"Ha Te kereszténynek vallod magad, akkor nem tökmindegy, hogy kinek mi a vallása?"
Ezt bizonyára nem úgy értetted, hogy mondjuk "én már megkaptam a tortámat a babazsúron, teszek rá, hogy más kap-e". Remélem.

dzoe 2009.01.29. 21:16:57

@Alphamale100:

"...Ha Te kereszténynek vallod magad, akkor nem tökmindegy, hogy kinek mi a vallása?..." -> Ha te így gondolkodsz, miért nem hagyod békén a H.Gy.-t?
Egyébként az én véleményem az, hogy addig, amíg mások méltóságát, biztonságát, vagy életét nem fenyegeti egy vallás, nekem csupán annyi a felelősségem, hogy az egyes embernek elmondom Jézus Krisztus érte elszenvedett kereszthalálát. Fontos, hogy tudjon róla, hogy Jézus Őt is szereti! Ez az én küldetésem, amit Jézus adott minden tanítványának.
("Máté 28:18-20. És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Elmenvén azért, TEGYETEK TANÍTVÁNYOKKÁ minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
TANÍTVÁN ŐKET, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen! ")
A döntés azonban már az övé. (De vallást ekkor sem hirdetek!)
Amikor azonban egy vallás teszi, hirdeti a fönt említett dolgokat ( azaz, mások méltóságát, biztonságát, vagy életét fenyegeti), akkor figyelmeztetem azokat, akiket fenyegetnek.
(Valóságos fenyegetésről beszélek, nem olyanról, amiket te hallucinálsz evangéliumi keresztényekről!!!)

A TERRORIZMUS ROSSZ! A terrorizmusra buzdító vallás rossz! -> Mondd rossznak a rosszat, és jónak a jót, hogy olyan legyél, mint Isten!

"Zsolt 37:28 MERT SZERETI AZ ÚR AZ ÍTÉLETET, és el nem hagyja az ő kegyeseit; megőrzi őket mindörökké, a gonoszok magvát pedig kiirtja."

Jer 15:19 "..Azért EZT MONDJA AZ ÚR: HA MEGTÉRSZ, én is visszatérítelek téged, előttem állasz;
és HA ELVÁLASZTOD A JÓT A HITVÁNYTÓL, OLYANNÁ LESZEL, MINT AZ ÉN SZÁM."

Ámós 5:14-15. "... Keressétek a jót és ne a gonoszt, hogy éljetek, és AKKOR veletek lesz az Úr, a Seregek Istene, amint mondjátok!
GYŰLÖLJÉTEK A GONOSZT és SZERESSÉTEK A JÓT; ÁLLÍTSÁTOK VISSZA A KAPUBAN AZ IGAZSÁGOT; talán megkegyelmez az Úr, a Seregek Istene..."

Ézsaiás 5:20 "...JAJ AZOKNAK, AKIK A GONOSZT JÓNAK mondják és A JÓT GONOSZNAK; akik a sötétséget világossággá s a világosságot sötétséggé teszik, és TESZIK A KESERŰT ÉDESSÉ, s AZ ÉDEST KESERŰVÉ!
23. ...Akik a gonoszt ajándékért igaznak mondják, és AZ IGAZAK IGAZSÁGÁT ELFORDÍTJÁK tőlük:
24. Ezért, MINT A POLYVÁT, MEGEMÉSZTI A TŰZNEK NYELVE, ...MERT A SEREGEK URÁNAK TÖRVÉNYÉT MEGVETETTÉK, és IZRAEL SZENTJÉNEK BESZÉDÉT MEGÚTÁLTÁK..."

Péld 8:13 "...AZ ÚRNAK FÉLELME, A GONOSZNAK GYŰLÖLÉSE; a kevélységet és felfuvalkodást és a gonosz útat, és az álnok szájat gyűlölöm..."
->
Vannak tehát dolgok, amiket az Úr gyűlöl. Ezekben nem lehet ködösíteni!
Aki a gonoszt cselekszi, az pedig kegyelemre, megváltásra szoruló személy. Ezeket nem szabad összemosnod!
Nem mondhatod, hogy gyűlölködöm, AMIKOR A BŰNT - és NEM a bűnöst! - ÍTÉLEM MEG!!
(A bűnös megítélése az Úr kezében van!)

Alphamale100 2009.01.30. 15:46:11

'"...Ha Te kereszténynek vallod magad, akkor nem tökmindegy, hogy kinek mi a vallása?..." -> Ha te így gondolkodsz, miért nem hagyod békén a H.Gy.-t?'

Te még nem hallottál N. S.-tól egy beszédet sem???

Alphamale100 2009.01.30. 15:50:30

"A TERRORIZMUS ROSSZ! A terrorizmusra buzdító vallás rossz!" - dzoe

dzoe 2009.02.04. 11:52:58

Tudsz-e adni…

Pereg a létünk, mint az üvegen az esőcsepp.
Szeretet nélkül minden üresen megy előre.
Rf. 1. Hát gyere élni, gyere élni,
szeret az Úr és hív!
Hát gyere élni, gyere élni,
szeret az Úr mért sírsz?
Tarts ki a célig!

Tudsz-e adni valakinek, aki még gyűlöl?
Ugyanezt tette, Aki kihozott a mély bűnből.
Rf. 2. Tőle mért futnál el?
Téged véd, újjá tesz.
Az égen túl lásd meg!
Gyere és élj, sohase félj, ha Ő kér!

Itt van a perc, hogy végre szabadon ereszd szíved!
Rugaszkodj el, ugorj csak bátran a mély vízbe!
Rf. 3.: Ő vállal, nem szégyell!
Ott vár majd, ha eltévedsz.
Nála lesz élet.
Gyere és élj, sohase félj, ha Ő kér!

Most és mindenkor, itt és mindenhol Benne bízz,
Mert minden jó, ami ingyen volt számodra, de mégis oly drága!
Minden ott vár majd Őnála.
Ne nézz hátra!


Itt meg is hallgathatod 11.45 percnél:
www.hit.hu/vv090118.html

dzoe 2009.02.04. 12:45:04

@Alphamale100:
Most mit kezdjek ezzel? :-((
Ezek magyar emberek - származásukat tekintve csupán néhányukról tudunk valamit, többségükről azonban nem (val.szín. többségük magyar). Szomorú, de azt viszont tudjuk, hogy magyar iskolák tanulói, Magyarországon szocializálódott emberek, akik egyik vallást sem képviselik, hanem pont mindannak tagadói, amit mi itt alapértékként elfogadunk.
Ez a vallástalanság vallása, a materializmusé, a hitetlenségé, a törvénytelenségé. Véleményem szerint leginkább lázadás, és magamutogatás, önfelmagasztalás azok részéről, akik így akarják magukat észrevétetni. A szidók közül legalább annyian tartják ezt felháborítónak, mint más nemzetből származók.
Ha a MAZSIHISZ terjesztené, már gázosabb lenne, de szó sincs erről. Így most csak te terjesztetted. Gondolom elrettentésül, de eddig erről szerintem közülünk senki más nem hallott.
Kár volt felrakni, de most már legalább ne ködösítsünk! Légyszi!

bnj777 (törölt) 2009.02.04. 12:51:55

Én ismerem a fenti videot, és még néhányat. Azt próbálták meg velük bemagyarázni(nem a készítők, hanem aki küldte nekem), hogy a Hit gyüli az ilyen műveket támogatja, és az ilyen embereket, és ezt a "fajta" kultúrát, mikor kiáll a zsidók és Izrael mellett. Sőt, hogy mi pénzeltük. ?????
Alpha??????
Csatlakozom Dzoehoz: Most mit kezdjünk ezzel? A vidivel, a véleménnyel????

dzoe 2009.02.04. 17:10:27

Ez egy valódi gyógyulásról készített videó. Ismerem a kislányt én magam is. Óriási a változás. A testi gyógyulást lelki felépülés is követte. :-))

atv.hu/videotar/2009_feb_talalkozasok_jezussal______a_gyogyulast_az_ezt_koveto_leletek_is_igazoljak__.html

Alphamale100 2009.02.06. 20:48:54

Elsősorban e mondat miatt tettem fel a linket:

"Az ilyen tipusú előadások pontosan azoknak az embereknek szólnak, akik már nem akarnak visszanézni, nem akarnak előrenézni, jólérzik magukat azokban amit kapnak, mert ha kiirtják az emberek gondolkodásából a múlt-tudatot, akkor a jelenben azt csinálnak velük, amit akarnak." - Szigeti Gábor író, esztéta, stb.

Tehát ugyanazt teszik az egyénnel, mint a Hit Gyülekezete. Csak más a célközönség, más a műfaj. Az eredmény, a cél a lényeg:
A nemzettudatot kicserélni egy világpolgár személyiséggel, és/vagy "Kevesebbet érsz, ha ragaszkodsz a kultúrádhoz, gyökereidhez, stb. Minket kell imádnod, mert csak és kizárólag mi tudunk Krisztust osztogatni!"

A fenti gyógyuláshoz:
Gyógyulások vannak!
De: Nem hiperaktív esetleg a kislány? Értem ez alatt, hogy miért kell azt hinnem, hogy (Feltételezve azt, hogy a leletek valódiak - mivel egyikünk sem volt ott a vizsgálatokon. Ugye?) a kislány mindíg együttműködött az őt vizsgáló orvossal? Ismerve hasonló korú gyermekeket már csak lázadásból, dacból, vélt-, vagy valós figyelem hiányból is, hogy felhívja magára a figyelmet produkálhat betegséget. (És valódi betegséget!) Itt miért nem történhetett így? (Mertasanyiaztmondta?) Egyébként ismerek több felnőttet is, akik inkább (pl.) "allergiásak", csak legyen miről kérdezni őket.
A szememben leginkább azért nincs hitele ennek a bárgyú riportnak, mert ha kislány valóban halláskárosult volt (ahhoz képest nagyon szépen beszél, nemde?), akkor miért nem kellett spec. suliba járnia? Mert, ha "rendes" iskolába járt, akkor nem lehetett olyan nagy baj. Mondom ezt teljesen félhülyén...

bnj777 (törölt) 2009.02.07. 08:03:51

Alpha, eddig ez volt a leggonoszabb hozzászólásod...
Hogy lehetsz ennyire izé??????
Ezt a családot én 12 éve ismerem, még nem volt gyerekük, azóta. A kislánynak tényleg több fülműtéte volt. Tényleg!!!! Tényleg baj volt a hallásával!!!!És vannak iskolák, ahol nem passzolják le a problémákat!!! Alpha, ezek szerint te nem tudod közelről, szerencsére, hogy milyen az, mikor valaki valamilyen fogyatékkal él. Majdnem olyan, mint az egészséges!!! Talán csak a tök süketeknek jó egy spec iskola, és ez a kislány nem volt az.
A családért pedig tűzbe tennem a kezem, ha valakik NEM hazudoznak(a gyerekeket is beszámítva), akkor ők azok.
Nagyon durva volt ez!!!!
Egyébként ez a bizonyság elhangzott a vidám vasárnapban, és én akkor is találkoztam velük, mikor a gyógyulás megtörtént, és nem volt még papírjuk róla.
Ennyire nem érzed, mikor igazi valami és mikor nem???????
És az is durva volt amit előtte írtál. Sőt. Hazugság, vastagon.Mivel teljesen mást hallok 14 éve, más cselekedeteket látok, és mást élek meg.
Nálad a fontossági sorrend nem azonos a bibliaival.
Jaaaj, Alpha.... Gondolj ide egy szép hosszú mókuskás-virágbogárkás mondatot.

bnj777 (törölt) 2009.02.07. 09:06:14

@Alphamale100:
Nagyon szeretem a mákos beiglit.
Ezt a mondatot hogyan forgatod ki és hogyan értelmezed félre, Alpha?

Alphamale100 2009.02.07. 09:07:33

Sajnálom, ha gonoszságnak tartod. Csak megpróbálom rendeltetésszerűen használni az agyam.
Egyébként mégcsak nem is céloztam arra, hogy a család hazudna. Viszont a HGY. felé élnék a gyanúperrel, hogy öntömjénezésre használják az esetet. Ez most az 1%-szezonban roppant jóljöhet... Látom, hogy mostanság kezdik ellepni a várost a némethsanyis plakátok. Költői a kérés: vajh, hány szorult helyzetű családon lehetne segíteni az erre költött összegből? Ha jól saccolom, aligha kerülhet többe egy ilyen kampány, mint nyamvadt 2-300 millió Forint... De legyen "csak" 50...
Visszatérve a "gonoszságomhoz":
Tehát, gonosz vagyok - szerinted. Szerintem meg a tényeket írtam. Ha ez gonoszság, akkor vállalom. Vagy nem is azt tanítják a Hit Csarnokban (lesarkítva), hogy "aki magyarnak tartja magát (pl. kokárdát hord márc. 15-én, nemzeti rock-ot hallgat, a tolvajok ellen próbálja védeni a javait, nem tetszik neki, hogy a felvonuló buzik gyalázzák a vallását, ismeri - és vállalja a hibákkal együtt - a saját őseinek történetét, próbálja megakadályozni a szülei, nagyszülei által megszerzett, felépített kórházak, iskolák, vasút, gazdaság, stb. "0 Ft.-os" kiárúsítását, egyáltalán védi a saját kultúráját a támadásoktól) az HUNGARISTA (= fasiszta!)!!!".

Kérdezlek: MIT ÉRTETTEM FÉLRE?

Alphamale100 2009.02.07. 09:13:51

"Nagyon szeretem a mákos beiglit.
Ezt a mondatot hogyan forgatod ki és hogyan értelmezed félre, Alpha?"

Sehogy.
Legfeljebb az következtetem ebből, hogy van még egy közös pont, amiről tudunk beszélgetni.
Én tegnap ettem. Házit! Finom volt!

Alphamale100 2009.02.07. 09:16:40

A bejglihez:

Köszi, miss Nixon!

bnj777 (törölt) 2009.02.07. 11:28:29

Nem neveztelek gonosznak, Alpha. Csak amit mondtál, az volt nagyon gonosz. Majd folytatom.

dzoe 2009.02.07. 14:30:37

@Alphamale100:
’09.02.07.
„…A szememben leginkább azért nincs hitele ennek a bárgyú riportnak…” Mert a Hit Gyülekezetben történt. Ha a teáltalad preferált felekezetben nem történik ilyen, akkor nem lehetséges, hogy máshol történjék.
Máté 23:13 „…De jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt; mivelhogy ti nem mentek be, akik be akarnának menni, azokat sem bocsátjátok be…”

A földi lét egyik fő feladata, amit Isten ránk bízott, hogy az Ő cselekedeteit hirdessük. Az a „bárgyú riport”, ezért készült. A lehetőségekhez mérten, a legjobb tehetségünkkel, mindenki elé szerette volna tárni, hogy Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Most is gyógyítja a betegeket!
Hirdesd te is!
Apcs 5:32. "..ÉS MI VAGYUNK NEKI BIZONYSÁGAI ezen beszédek felől, ÉS A SZENT LÉLEK IS, AKIT ISTEN ADOTT AZOKNAK, AKIK NEKI ENGEDNEK.
33. AZOK PEDIG EZEKET HALLVÁN, FOGUKAT CSIKORGATÁK, és arról tanácskozának, hogy megölik őket.
34. Felkelvén azonban a tanácsban egy farizeus, névszerint Gamáliel, az egész nép előtt tisztelt törvénytudó, parancsolá, hogy egy kis időre vezessék ki az apostolokat.
35. És monda azoknak: Izráel férfiai, vigyázzatok magatokra ez emberekkel szemben, mit akartok cselekedni!
36. Mert ez időnek előtte felkelt Theudás, azt mondván, hogy ő valaki, kihez mintegy négyszáz embernyi tömeg csatlakozott; ő megöletett, és mindnyájan, akik csak követték őt, eloszlottak és semmivé lettek.
37. Ezután felkelt ama Galileus Júdás az összeírás idején, és sok népet maga után csábított: ez is elveszett; és mindazok, akik őt követték, szétszórattak.
38. Mostanra nézve is mondom néktek, ÁLLJATOK EL EZ EMBEREKTŐL ÉS HAGYJATOK BÉKÉT NÉKIK: MERT, HA EMBEREKTŐL VAN E TANÁCS, VAGY E DOLOG, SEMMIVÉ LESZ;
39. HA PEDIG ISTENTŐL VAN, TI FEL NEM BONTHATJÁTOK AZT; NEHOGY ESETLEG ISTEN ELLEN HARCOLÓKNAKI IS TALÁLTASSATOK...."

A rágalmazásra más ad indíttatást. Nekünk az nem feladatunk, elvégzi azt helyettünk úgyis a rágalmazó. Nem kell, hogy mi beálljunk népes kórusába. Isten meggyógyította azt a kislányt. Sok tanú bizonyítja ezt (is).
Nem mária-jelenés, angyal, meghalt szentek stb. felmagasztalására történő kísérletre, hanem egyedül Jézus Krisztus megváltásának népszerűsítésére, Isten igéjének működőképességére van felhasználva mindez.
Miért kéne eltitkolni, hogy helyileg hol történt? Azért mert ott nem történhetett; a te ideológiádba nem fér ez be? („…élnék a gyanúperrel, hogy öntömjénezésre használják az esetet”)
A tanítványok sem titkolták el, noha veszélyes volt ezt nyíltan vállalni, hiszen nem volt népszerű dolog hozzájuk csatlakozni. Minden amit Jézus, majd később a tanítványok tettek, az az uralkodó papi osztály szerint gonosz, ártalmas. Minimum manipuláció, de Jézusnak azt is mondták felfuvalkodásukban, hogy baálzebub által cselekszik csodákat.


„…vajh, hány szorult helyzetű családon lehetne segíteni az erre költött összegből…” -> Ján 12:4 „…Monda azért egy az ő tanítványai közül, Iskáriótes Júdás, Simonnak fia, aki őt elárulandó vala:
5. Miért nem adták el ezt a kenetet háromszáz dénáron, és [miért nem] adták a szegényeknek?
6. Ezt pedig nem azért mondá, mintha néki a szegényekre volna gondja…”

Máté 11:5 „…A vakok látnak, és a sánták járnak; a poklosok megtisztulnak és a SIKETEK HALLANAK; a halottak föltámadnak, és A SZEGÉNYEKNEK AZ EVANGÉLIUM HÍRDETTETIK; (-> ÖNKÉNTESEN, 1% FELAJÁNLÁSÁVAL te is támogathatod Istennek ezt a munkáját. Ez bibliai dolog!)
Máté 11:6 És boldog, aki én bennem meg nem botránkozik…”

Természetesen nem szabad megfeledkezni a szegényekről! Erre van a gyülinek külön hálózata (HAH), amit szintén az 1%-ból és HÍVŐK felajánlásaiból finanszíroznak. (NEM AZ ÁLLAMOT LEJMOLVA „öntömjénezésére”!)
Ezért kell nekünk plakátokat kiragasztani, amit a gyülekezeti vállalkozók finanszíroznak, és van olyan is, hogy külső emberek, akik támogatják Isten munkáját anyagi lehetőségeikből.

Szerinted meg nem nevezendő felekezetek nem fognak plakátokat, szórólapokat használni? Ők vajon kinek a pénzéből teszik majd? Ki tartja fenn az ő felekezetüket? –> Sajnos mindenki, aki adózik, és nem az, aki önkéntes alapon akarja támogatni. Ez igazságtalan.
Légyszi szólalj már fel ellene alkalmas fórumokon, hiszen ELSZEDIK A PÉNZT AZ EMBEREKTŐL, RÁADÁSUL HATALMI ESZKÖZÖKKEL!
„…ne lopj…” :-((

Alphamale100 2009.02.07. 16:22:21

"(NEM AZ ÁLLAMOT LEJMOLVA „öntömjénezésére”!)"

Talán érdemes lenne utánajárnod, hogy hogyan és kinek a pénzéből (is) épült a Hit Csarnok.
Segítek: az államtól is kapott jelentős összeget, támogatást a HGY. Azt a pénzt adták oda nektek a csarnokra, amit (pl) én is fizettem. Más célra. Tehát aki azt állítja, hogy a HGY. nem kap pénzt az államtól, az hazudik. + az iskolákba járó gyerekek után járó "fejpénz". Igen, az államtól.

dzoe 2009.02.07. 16:22:53

Alpha!
"...nem tetszik neki, hogy a felvonuló ... gyalázzák a vallását..." -> Én meg akkor alakítsak ellened H.Gy.-gárdát? :-))

"...aki magyarnak tartja magát (pl. kokárdát hord márc. 15-én, nemzeti rock-ot hallgat, a tolvajok ellen próbálja védeni a javait, nem tetszik neki, hogy a felvonuló buzik gyalázzák a vallását, ismeri - és vállalja a hibákkal együtt - a saját őseinek történetét, próbálja megakadályozni a szülei, nagyszülei által megszerzett, felépített kórházak, iskolák, vasút, gazdaság, stb. "0 Ft.-os" kiárúsítását, egyáltalán védi a saját kultúráját a támadásoktól)..." -> Szerinted az a magyar aki, kokárdát hord, vagy nemzeti rockot hallgat...stb.? Hm. Igen kevés magyar élt az évezred során ebben a kis országban.
Én is ismerem, legalábbis igyekszem megismerni, mert érdekel a nemzetem történelme, de szerintem, az arra jó, hogy az ember ne ismételje meg a hibákat! Hogy megismerje, miért következett be az a sok ítélet, ami jött a nemzetre. Istennek nem minden tetszik. Ő ítéletet gyakorol a nemzetek fölött. Keresnünk kell nemzeti szinten is Isten tetszését. Nem mondhatjuk mindenre, hogy jó volt, csak azért, mert azt az én őseim csinálták. Ilyen erővel, akkor a kommunizmus is jó lehetne, nemcsak a sámánizmus, a hungarizmus, és sorolhatnám. De ezt nem tehetjük. Akárki csinálta a bűnt, az bűn. És ezért nem kell megharagudni arra, aki ezt ki meri mondani. Sok gonosz dolgot elkövettek őseink. Meg kell bánni, és meg kell változni. Csak így kerülhető el Isten ítélete. Őellene senki nem tud hadakozni! Nem kell sikálni. (Ágnes asszony lepedője)
Ámós 3:5-8. „…Tőrbe esik-é a madár a földön, ha nincs tőr [vetve] néki? Felpattan-é a tőr a földről, ha fogni nem fogott?
Ha megharsan a kürt a városban, nem riad-é meg a nép? VAJJON LEHET-É BAJ A VÁROSBAN AZ ÚR SZEREZNE?
Mert SEMMIT SEM CSELEKSZIK AZ ÉN URAM, az Úr, MÍG MEG NEM JELENTI titkát AZ Ő SZOLGÁINAK, a prófétáknak.
Ordít az oroszlán: ki ne rettegne? Az én Uram, az Úr szólt: ki ne prófétálna?...”
Ne csináljuk meg ugyanazokat, amikért már egyszer bajba kerültünk! (pl. Trianoni veszteség is valaminek az oka volt. Nem sajnálni kell magunkat, hanem MEGKERESNI AZ OKÁT, BŰNBÁNATOT TARTANI, és MEGVÁLTOZTATNI A CSELEKEDETEKET, AMELYEK ODAVEZETTEK!)
Agg 1:5-7. „…Most azért ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat!
Sokat vetettetek, de keveset takartok; esztek, de meg nem elégesztek; isztok, de meg nem részegesztek; ruházkodtok, de meg nem melegesztek, a bérlő is lyukas zacskóra bérel.
Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat!...”

Abd 1:11-18. Amikor vele szembeálltál; amikor serege idegenek rabjává lett, és idegenek törtek be kapuján és Jeruzsálemre sorsot vetettek: olyan voltál te is, mint bármelyik közülök.
De ne gyönyörködjél öcsédnek napján, az ő szerencsétlenségének napján; és ne örvendj a Júda fiain az ő veszedelmök napján, és ne kérkedjél a szorongattatás napján.
Ne törj be népem kapuján nyomorúságuk napján; ne gyönyörködjél te is a baján nyomorúsága napján; és ne nyúlj az ő jószágához nyomorúsága napján;
A résre se állj fel menekülőit elveszíteni; és ne áruld el az ő megmaradottait a szorongattatás napján!... ->/ NEM ISMERŐS EZ A MAGYAR TÖRTÉNELEMBŐL? /

...Mert közel van az Úrnak napja minden népek ellen. Amint cselekedtél, úgy cselekesznek veled; amit te fizettél, visszaszáll fejedre.
Mert amint ti ittatok szent hegyemen, úgy isznak szüntelen az összes népek; bizony isznak és hörpengetnek, és olyanok lesznek, mintha nem lettek volna.
De a Sion hegyén szabadulás lészen, és szentté lészen az, és a Jákób háza birtokba veszi az ő örökségét.
És a Jákób háza tűz lészen, és a József háza láng; az Ézsau háza pedig pozdorja; és meggyújtják és megemésztik őket, és nem marad meg senki Ézsau házából, mert az Úr szólott…”
MIVEL AZ ÚR SZÓLT, AZ Ő SZOLGÁI IS SZÓLNAK, ÉS FIGYELMEZTETNEK. SZERENCSÉRE ITT MAGYARORSZÁGON IS HÍRDETIK ISTEN SZAVÁT, HÁTHA ELKERÜLNÉ A MAGYARSÁG A HARAG POHARÁT!!!

Alphamale100 2009.02.07. 16:23:54

Ha letérnénk a mellékvágányokról, akkor kaphatnék választ a kérdéseimre?

Alphamale100 2009.02.07. 16:26:55

HGY. - gárda???
Tőlem...!
Most ennek úgyis szezonja van. Győrből hallani valamiféle "gárda" szerveződésről...

dzoe 2009.02.07. 16:30:50

Alphamale100 2009.02.07 16:22:21


"...Talán érdemes lenne utánajárnod, hogy hogyan és kinek a pénzéből (is) épült a Hit Csarnok.
Segítek: az államtól is kapott jelentős összeget, támogatást a HGY. Azt a pénzt adták oda nektek a csarnokra, amit (pl) én is fizettem. Más célra. Tehát aki azt állítja, hogy a HGY. nem kap pénzt az államtól, az hazudik. + az iskolákba járó gyerekek után járó "fejpénz". Igen, az államtól..."
NEM, NEM AZ ÁLLAMTÓL, HANEM BANKTÓL, IGEN KEMÉNY FELTÉTELEKKEL! TE SEMMIT NEM FIZETTÉL BELE! TÉVEDSZ.
FEJPÉNZ:-> Igen, minden gyerek után kapnak az oktatási intézmények ilyet. Ez a tanárok fizetésére elegendő. De nem kapunk az önkormányzattól- tehát az államtól! - még tankönyvekre sem! Mindent a szülői fejlesztési támogatásból kell kigazdálkodni!!
Az épületeket is meg kellett vennünk belőle!!!! Nem úgy, mint ahogy a r.kat.eh., ajándékba megkap jól működő iskolákat!!!
Azokat fel kell újítanunk, be kell rendezni, fel kell taneszközökkel szerelni, a gyerekeknek meg kell vennünk a tankönyveket!!! Mindezt nem fizeti az állam, mint az önkormányzati iskolák esetében például. Mivel van olyan törvény, hogy a rászoruló gyermekek számára - pl.:3-nál több gyermekes család. És mint köztudott, a gyüli suliban, ez az általános.

dzoe 2009.02.07. 16:33:07

Mellékvágány?
Kaphatnál-e választ?
Légyszi olvasd el VÉGIG!!
Mindenre ott a válasz!

dzoe 2009.02.07. 16:37:23

Alpha!

VÁLASZOLJAK EGYENKÉNT A KÉRDÉSEIDRE?-> Szerinted az a magyar aki, kokárdát hord, vagy nemzeti rockot hallgat...stb.? Hm. Igen kevés magyar élt az évezred során ebben a kis országban.

Alphamale100 2009.02.07. 17:10:54

"HÁTHA ELKERÜLNÉ A MAGYARSÁG A HARAG POHARÁT!!!"

Ez a bökkenő: Ti ezt úgy képzelitek, ha mindenki szétszaggatná a háromszínű zászlót (mert aki nem teszi, az "hungaristafasisztaantiszemitaterrorista"), és földreborulva hajlongana a betont ért ELAL gép előtt. Hát jöjjenek, ha jó itt nekik. Legyenek magyar állapolgárok, egyenlő jogokkal, fizessenek adót, mint bárki más, őrizzék, ápolják a kultúrájukat, vallásukat. De az a minimum, hogy az enyémet (miénket) ők is hagyják lógva! És ne "kihaló faj"-ozzanak. Ez az együttélés. És ne próbálja senki megszabni, hogy miről mit kell gondolnom. Erre ott vagytok Ti, a hitesek, hogy azt gondoljátok, amit mondanak nektek. Jól csináljátok. Sajnos az egyéniségetek már csak kölsőségekben látszik, de majd ez is elmúlik, csak valami baró egyenruha kell még nektek.
Nem kelle legalább 1-2 dologban más véleményen lennetek, mint pl. a főnök (N. S.)? Miért kell folyamatosan ugyanazokat a mondatokat szajkóznotok, mit valamelyik gurutok mond? Hol az egyéniség, ha nem az egyén - lelki - eltörlése a célja a HGY.-nek? Még beszéd közbeni a gesztusaitok is ugyan olyanok, mint a másiké!
De főleg: szerintetek miért vagyok "hungarista" (egyenlő fasiszta), ha a saját (és nem a N. S. vagy R. T. vagy akárki) gondolataimat mondom? És miér vagyok szerintetek fasiszta, ha azt nondom, hogy egyik nép sem különb a másiknál? Miért vagyok hungarista, ha azt mondom, hogy egyik népnek sincs joga kiirtani a másik népet? Miért vagyok náci, ha erről beszélek? Miért vagyok náci, ha egyik vallásra sem mondom, hogy "az terroristákat" nevel?
Ilyen nincs! Ahol valami hasonló történik, annak mindíg a fundamentalizmus az oka. Az egyén Írás értelmezése, a társadalom fejlődésének el nem ismerése árán történő visszatérés az eredethez. Isten óvjon, ha ehhez követőket is talál. (Itt megjegyzem, hogy az is bálványimádás, ha valakinek a Biblia értelmezését követik. Mondhatni, hogy "vallást" alapított. Ez - ha nem tudnátok - nem emberi kompetencia.)
Szerinted?

dzoe 2009.02.07. 17:22:10

Alpha!

Nem akartam ismételni, de kell, mert nem figyelsz:
Ámós 3:5-8. „…Tőrbe esik-é a madár a földön, ha nincs tőr [vetve] néki? Felpattan-é a tőr a földről, ha fogni nem fogott?
Ha megharsan a kürt a városban, nem riad-é meg a nép? VAJJON LEHET-É BAJ A VÁROSBAN AZ ÚR SZEREZNE?
Mert SEMMIT SEM CSELEKSZIK AZ ÉN URAM, az Úr, MÍG MEG NEM JELENTI titkát AZ Ő SZOLGÁINAK, a prófétáknak.
Ordít az oroszlán: ki ne rettegne? Az én Uram, az Úr szólt: ki ne prófétálna?...”
Ne csináljuk meg ugyanazokat, amikért már egyszer bajba kerültünk! (pl. Trianoni veszteség is valaminek az oka volt. Nem sajnálni kell magunkat, hanem MEGKERESNI AZ OKÁT, BŰNBÁNATOT TARTANI, és MEGVÁLTOZTATNI A CSELEKEDETEKET, AMELYEK ODAVEZETTEK!)
Agg 1:5-7. „…Most azért ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat!
Sokat vetettetek, de keveset takartok; esztek, de meg nem elégesztek; isztok, de meg nem részegesztek; ruházkodtok, de meg nem melegesztek, a bérlő is lyukas zacskóra bérel.
Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat!...”

Abd 1:11-18. Amikor vele szembeálltál; amikor serege idegenek rabjává lett, és idegenek törtek be kapuján és Jeruzsálemre sorsot vetettek: olyan voltál te is, mint bármelyik közülök.
De ne gyönyörködjél öcsédnek napján, az ő szerencsétlenségének napján; és ne örvendj a Júda fiain az ő veszedelmök napján, és ne kérkedjél a szorongattatás napján.
Ne törj be népem kapuján nyomorúságuk napján; ne gyönyörködjél te is a baján nyomorúsága napján; és ne nyúlj az ő jószágához nyomorúsága napján;
A résre se állj fel menekülőit elveszíteni; és ne áruld el az ő megmaradottait a szorongattatás napján!... ->/ NEM ISMERŐS EZ A MAGYAR TÖRTÉNELEMBŐL? /

...Mert közel van az Úrnak napja minden népek ellen. Amint cselekedtél, úgy cselekesznek veled; amit te fizettél, visszaszáll fejedre.
Mert amint ti ittatok szent hegyemen, úgy isznak szüntelen az összes népek; bizony isznak és hörpengetnek, és olyanok lesznek, mintha nem lettek volna.
De a Sion hegyén szabadulás lészen, és szentté lészen az, és a Jákób háza birtokba veszi az ő örökségét.
És a Jákób háza tűz lészen, és a József háza láng; az Ézsau háza pedig pozdorja; és meggyújtják és megemésztik őket, és nem marad meg senki Ézsau házából, mert az Úr szólott…”

dzoe 2009.02.07. 17:35:31

Alpha!
Senki nem mondta, csak te, hogy hajlongani kellene emberek,nemzetek népek előtt!

A nemzetem szeretete nem az, hogy szándékosan belevezetem az örjöngésemmel a tömegeket az Isten elleni lázadásba, hanem, hogy intem, óvom attól!
A hibákat nem ismételtetem meg és nem buzdítgatok senkit Isten által kijelentett igazságok semmibevételére, azzal hitegetve, hogy a magyar virtus fontosabb, mint Isten félelme!
Nem fontos a magyar kultúra, ha az szembemegy az igazsággal!!!
/Én magam igazán hagyományőrző vagyok, amennyiben kizárólag kultúráról van szó! Magyar népművészet mesetere címet kapott több ősöm, akiknek művészetét a családom átvette, őrzi./ De ez nem jelenti azt, hogy minden cselekedetüket is követem. Nem leszek sem aktolikus, sem kommunista, sem materialista. Ez mind egyszerre kéne, hogy legyek. De nekem meg kellett keresnem és döntenem a legjobb lelkiismeretem szerinti útról. Azon járok. És magyar vagyok. Amennyire általában Magyarországon valaki magyar.
Ugyanakkor univerzális emberi történet is van. Abban nem tesz Isten olyan formán különbséget, mint most mi. Ott is le kell helyezkedni. Ott én az Isten kresők, Istennel szövetségre lépők családjába kívánok tartozni. Akkor pedig Ábrahámhoz kell csatlakozni. Ábrahám a hit atyja. Elsősorban Isten népe vagyok, és másod sorban magyar. Fontos a sorrend, és nem összecserélendő! Magyarként sok dologtól elhatárolódom, és ne vállalok közösséget ezernyi bűnnel, hibával. Nem is kell. Még Izraelenek is hátra van a nagy megtérése, visszatérése Istenhez. Nekik is meg kell térniük minden istentelenségükből. Akkor a Magyaroknak mé
iért ne kéne?
De van útmutatás. Csak annak a figyelembevételével lehet Istennek tetszeni minden embernek, és a nemzeteknek is.

dzoe 2009.02.07. 18:13:49

"...És ne próbálja senki megszabni, hogy miről mit kell gondolnom..." -> Senki nem mondja meg neked. Amit én írtam, az színtiszta ige. Semmi egyéni írásmagyarázat nem volt benne!!!!
Abdiás által, Aggeus által és a többi próféta által Isten figyelmeztette elsősorban saját népét, de sok nekünk is szól!
Ne vedd figyelembe! De akkor ne mondd, hogy aki figyelembe veszi Isten intéseit, és azonosul Jézus Krisztussal, az bálványimádó!
Vagy a teljes Írást elfogadod, vagy akkor ne kritizálj un. keresztényként olyan valóban keresztényeket, akik nem csak vallásként, hanem őszintén, teljes gyermeki hittel elfogadják Isten útmutatásait, és alárendelik magukat annak!
Akkor mondd, hogy te nem vagy keresztény, te nem hiszel a teljes Szent Írásban! Akkor mondd ezt, és kész! De hagyd, hogy aki meg szeretne odaszánt módon, Istennek tetsző életet élni, az had tegye!

Mondd, hogy a te vallásod, mondjuk a magyarkodás. Te abban hiszel.
De akkor ne válogass igéket Isten beszédéből!
Szent Pál:
2Tim 3:14-17. „…De te maradj meg azokban, amiket tanultál és amik reád bízattak, tudván kitől tanultad,
És hogy gyermekségedtől fogva tudod a SZENT ÍRÁSOKAT, MELYEK TÉGED BÖLCCSÉ TEHETNEK az idvességre a Krisztus Jézusban való hit által.
A TELJES ÍRÁS ISTENTŐL IHLETETT és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,
Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített….”

ISTENTŐL IHLETETT -> theo+pneuszthosz (theo=isten, pneuszthosz=kilehelt)
És itt még csak ószövetségi írásokról volt szó. Nem állt még össze az újszövetség írásos formában!
Így tehát az embert az Isten szájából lehelt beszéd teheti bölccsé, és vezetheti el az üdvösségre!
Ebbe elsősorban az ószövetségi igék értendőek, de annak kifejtéseként az újszövetség szervesen hozzákapcsolódva veendő figyelembe. Szóval a TELJES ÍRÁS!

Ha a magyarokat szeretnéd hirdetni, akkor rossz helyen írogatsz.

Ha az Isten iránti szeretet fűt, akkor vedd magadra, amit Ő mond, és ne válogass!
Ján 14:15 „…Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok…”
Ján 14:23-26. „…Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
AKI NEM SZERET ENGEM, AZ NEM TARTJA MEG AZ ÉN BESZÉDEIMET: és AZ A BESZÉD, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem AZ ATYÁÉ, aki küldött engem.
Ezeket beszéltem néktek, amíg veletek valék.
Ama Vígasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az MINDENRE MEGTANÍT MAJD TITEKET, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek…”

dzoe 2009.02.07. 18:20:46

"...szerintetek miért vagyok "hungarista" (egyenlő fasiszta), ha a saját (és nem a N. S. vagy R. T. vagy akárki) gondolataimat mondom? És miér vagyok szerintetek fasiszta, ha azt nondom, hogy egyik nép sem különb a másiknál? Miért vagyok hungarista, ha azt mondom, hogy egyik népnek sincs joga kiirtani a másik népet? Miért vagyok náci, ha erről beszélek? Miért vagyok náci, ha egyik vallásra sem mondom, hogy "az terroristákat" nevel?..." -> ???? Miről beszélsz?

dzoe 2009.02.07. 18:22:11

"...Ilyen nincs! Ahol valami hasonló történik, annak mindíg a fundamentalizmus az oka. Az egyén Írás értelmezése, a társadalom fejlődésének el nem ismerése árán történő visszatérés az eredethez..." - ??? Nem értem.

dzoe 2009.02.07. 18:28:43

"...az is bálványimádás, ha valakinek a Biblia értelmezését követik..." -> mondjuk a Szent Lélekre gondolsz? Mert engem Ő vezet.
"...azok Istennek a fiai, akiket a Szent Lélek vezet"
Ján 14:23-26. „…Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
AKI NEM SZERET ENGEM, AZ NEM TARTJA MEG AZ ÉN BESZÉDEIMET: és AZ A BESZÉD, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem AZ ATYÁÉ, aki küldött engem.
Ezeket beszéltem néktek, amíg veletek valék.
Ama Vígasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az MINDENRE MEGTANÍT MAJD TITEKET, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek…”
Most pl. egész végig csak Ő tudott velem itt ülni, és neked válaszolni. Sem N.S., sem R.T nem volt itt!
Csak a Biblia volt mellettem!!! És a Vígasztaló, Aki mindenre megtanít, és eszembe juttatja amiket Jézus Krisztus mondott. (Merthogy az ószövetség idején is Krisztus szólt a próféták által -> "....a Krisztusnak bennük lévő szelleme által prófétáltak...")

dzoe 2009.02.07. 18:37:31

"...Az egyén Írás értelmezése, a társadalom fejlődésének el nem ismerése árán történő visszatérés az eredethez..." -> Ezt melyik prófétánál olvastad? A Biblia társadalmakon átívelő, a Szent Lélek az emberi történelmen felül helyezkedő örökkévaló személy. Így az Ő írásmagyarázata örökkévaló szabályokat követ. Nem függ még a pápák társadalom és semmiféle értelmezésétől sem!
Egyszerűen nem ember-függő dolog az Isten Beszéde!
Nem lehet tehát ember-függő, v. társ.-függő a magyarázata sem.
Nem is kell magyarázni. Tökéletesen egységes, és magyarázza saját magát!
Minden helyes "ige-magyarázat" 2-3 Ige által való való ige értelmezés, vagy inkább kifejtés.

bnj777 (törölt) 2009.02.08. 15:31:40



Szia,Alpha!
Nem tartalak gonosznak( ezt is sokadszor mondom), de mivel elég durván támadsz minket, hát szabadjon már nekünk-nekem is véleményt írni, miután használtuk az agyunkat, jó?(Mókuci stb, érted)
Bizony azzal vádoltad azt a családot, hogy a kislány csak szeretne népszerű lenni, és ennek érdekében mellébeszél, ezt cáfoltam. Leletekkel igazolt műtétjei voltak, ilyet nem csinálnak ok nélkül, és pici korában ekkorát nem tud színlelni senki.
Szerencsére nem neked kell eldönteni és nem neked kell számon kérni, hogy bármelyik gyülekezet hogyan gazdálkodjon a pénzével. Egyrészt törvények szabályozzák, amit a Hgy rendben betart mindig, másrészt Isten is ad erre útmutatást, amit szintén betartunk. Mint már ikszedszer mondjuk többen is, de nem baj.Olvasd el néhányszor, amit Dzoe erről írt, igaza van.
Nem tényeket írtál, Alpha, hanem a saját elképzeléseidet, amik nem felelnek meg a tényeknek, pl. ezt:

"Tehát ugyanazt teszik az egyénnel, mint a Hit Gyülekezete. Csak más a célközönség, más a műfaj. Az eredmény, a cél a lényeg:
A nemzettudatot kicserélni egy világpolgár személyiséggel, és/vagy "Kevesebbet érsz, ha ragaszkodsz a kultúrádhoz, gyökereidhez, stb. Minket kell imádnod, mert csak és kizárólag mi tudunk Krisztust osztogatni!"

Meg ezt:

" az államtól is kapott jelentős összeget, támogatást a HGY. Azt a pénzt adták oda nektek a csarnokra, amit (pl) én is fizettem. Más célra. Tehát aki azt állítja, hogy a HGY. nem kap pénzt az államtól, az hazudik. + az iskolákba járó gyerekek után járó "fejpénz". Igen, az államtól."

Nem akarom Dzoet ismételni, de ezek hazug állítások, Kedves. Csúsztatások. Nem tudod te sem elképzelni, hogy egy egyház ilyen mértékben önfenntartó tud lenni évtizedek óta. nem tudod elképzelni, hogy egy egyházban NEM a pásztor személye után kell menni. NEM tudod elképzelni, hogy egy egyházben Jézus Krisztus Úr lehet, az Ő Szent Szelleme pedig képes vezetni a híveket. NEM tudod elképzelni, hogy egy egyházban a pásztor nem a saját gondolatait mondja, hanem Isten igéjét Isten útmutatásai szerint, a Szent Szellem segítségével közvetíti az embereknek. NEM tudod elképzelni, hogy azok a jelek, csodák, és minden egyéb is úgy van ma is, ahogy meg van írva.NEM tudod, hogy ha Isten valahol cselekszik valamit, azt hirdetni kell, az bizonyság Istenről, az a jó dolog megtörténhet másokkal is. A gyetyát sem az ágy alá teszik, hanem világítanak vele, Isten beszéde is ilyen világító fáklya, amit mi hordozunk. A csodákat és jeleket is elmeséljük, amit köztünk Isten cselekedett, mint ahogyan Jézus idejében is a csodák jelek, Isten ereje és kenete vonzotta az embereket. Ahogy akkor sem maguknak adták az emberek a dicsőséget, hanem az Úrnak, mi is ezt tesszük. Én is Krisztus sebeiben gyógyultam meg, ez a kislány is. Ezek pedig Istent dicsőítik, nem minket. Ahol te vagy, ott nem történnek ilyenek? Ha történnek, ha Isten ott is cselekszik, miért nem azt hirdeted??????!!!!
Egy keresztény személy, és egy Krisztus-központú gyülekezet feladata az Ige, az evangélium hirdetése és az emberek mentése, üdvösségre juttató hitre tanítása a fő-fő feladata, a karitatív tevékenységek csak ezután jönnek. Ha rosszul csináljuk szerinted, akkor mutasd meg, hogyan kell jobban, mutasd meg azt a helyet, ahol több és jobb gyümölcs termett!!

bnj777 (törölt) 2009.02.08. 15:45:18

Ezt írtad:
"Vagy nem is azt tanítják a Hit Csarnokban (lesarkítva), hogy "aki magyarnak tartja magát (pl. kokárdát hord márc. 15-én, nemzeti rock-ot hallgat, a tolvajok ellen próbálja védeni a javait, nem tetszik neki, hogy a felvonuló buzik gyalázzák a vallását, ismeri - és vállalja a hibákkal együtt - a saját őseinek történetét, próbálja megakadályozni a szülei, nagyszülei által megszerzett, felépített kórházak, iskolák, vasút, gazdaság, stb. "0 Ft.-os" kiárúsítását, egyáltalán védi a saját kultúráját a támadásoktól) az HUNGARISTA (= fasiszta!)!!!".
Ez a bökkenő: Ti ezt úgy képzelitek, ha mindenki szétszaggatná a háromszínű zászlót (mert aki nem teszi, az "hungaristafasisztaantiszemitaterrorista"), és földreborulva hajlongana a betont ért ELAL gép előtt." STB.

Ezt nem hallhattad a Hgy-ben, és Hgy-stől sem igen.
Nem jó a sorrend, Alpha. Az fogja a nemzetünket megtartani és a rosszat jóra fordítani, ha első helyre Jézus kerül a szívekben, és Isten országa!!!! A fentiek nagyrészt igazak, mi sem értünk egyet a rossz dolgokkal, vállaljuk a múltat olyannak, amilyen volt. És magyarok vagyunk, nem mások!!! Amit tehetünk, az az, hogy normális életet élünk, csendesen munlkálkodva a magunk kenyerét esszük, és imádkozunk mindenért, minden emberért, minden méltóságban lévőkért, hogy nyugodalmas életet élhessünk. Áldunk, és nem átkozunk, nem hőbörgünk, nem támadunk, nem veszünk el senkitől semmit, stb. Munkálkodunk az ország jólétén is!!!Ahogy meg van írva! Viszont gyűlölködő és támadó beszédekkel és tettekkel nem keltünk megosztást emberek között, országok között, népcsoportok között. Jézust hirdetjük, de attól még magyarok vagyunk!!!
Ne vádaskodj olyasmikkel, amik nem igazak, és amiket bizonyítani sem tudsz. És olvasd el mégegyszer, amit Dzoe írt.
Pá!

Pietro31 2009.02.12. 13:10:03

Sziasztok csak annyit mondok olvassátok el egyszer Bartus László könyvét: Fesz van. A mek-ről (Magyar Elektronikus Könyvtár) ingyen le lehet tölteni.

dzoe 2009.02.12. 17:48:19

@Pietro31:
Elkéstél a hírrel. Itt már mindenki tud a könyvről.
Itt csak annyit akarunk mondani: olvasd el - ne csak egyszer - a Bibliát!
Az sokkal, jobb, ráadásul igaz is!
Hali!
:-))

bnj777 (törölt) 2009.02.23. 13:36:06

Alpha, ugye élsz még????

Alphamale100 2009.02.25. 07:42:17

Remélhetőleg örökké...

Előbb-utóbb talán lesz időm válaszolni is Neked.

zsákzoli 2009.03.10. 12:55:23

Üdv mindenkinek.Látom elfáradt a téma....

Alphamale100 2009.03.10. 15:22:11

Szasz, Zsákzoli!
Soha sem fárad el a téma.
Most pl. annak nézek utána, hogy a HGY.-sek nél miért - ha nem is kötelező, de ajánlott - pl. a nemrégiben született gyerekeknek héber "keresztnevet" adni. (Még jó, hogy "nem bálványozzuk a zsidókat!" - mondák az némelyek az fenti gyülekezetbű' vala.)
Noha e pillanatban szerénységem jobban érdekli az a "tanítás", melynek következtében 10-12 éves NEM hites gyerekeket (tehát más családok kiskorú gyermekeit!!!) támadnak le a szeánszaikon megfáradt, izzadságszagú emberek vasárnap du. 16-17 óra tályt olyanokkal, mint pl., hogy "Isten útálja a magyarokat, már csak a himnuszuk miatt is!"!!!
Hát, ez már minimum beszarás!
De, remélem, hogy sikerül egy "Nemzeti jelkép megsértése" (BTK. 269/A §) -re való adatot összekaparni.
Amikor ezt meghallottam, azt hittem, hogy lefordulok a hintalóról! Kérdeztem az "elkövetőt", "hogy ezt most akkor, hogy' is kell érteni"? Erre a válasz: "kérdezdmegasándort!".
És még ezek mondják ránk - alighanem pofátlanul, hogy "cinikusak vagyunk, és nekünk nincs önálló gondolatunk".
Jó, mi?

bnj777 (törölt) 2009.03.10. 17:59:36

Szia, Alpha!

Most túltettél minden eddigi tévelygéseden, anyááám:))))
Úgyhogy én be sem szállok itt vitába:)))
Csak jelzem, jó, hogy élsz:))
Azért, ha a bizonyítékaid összeálltak, majd szóljál, kíváncsi lennék rá:D
Minden jót neked, legyen szép heted:)!

Alphamale100 2009.03.10. 18:46:10

Szia bnj777!
Köszike a jókívánságokat!
Nektek is minden jót! Tényleg.
Csak annyit jegyeznék meg, hogy az információm nem hallomásból van.

bnj777 (törölt) 2009.03.10. 20:01:24

:)))
Láttad, hogy a kórházakban az anyukákat-apukákat győzködik a névadás felől? Vagy panaszkodott neked valamelyik hites szülő, hogy muszáj volt valami bibliai nevet adnia, mert különben irgum-burgum?
Az én gyerekeimnek magyar nevük van, és senki nem szólt bele:)) Csak anyósom:))De ő nem hites volt:))
A vasárnapi izzadságszagú győzködés meg kicsit nehezen hihető:))
De mondom, ha a bizonyítékaid összegyűltek, csak tedd közhírré:)!
Bocs, hogy nem bírtam befogni már megint:)
Szép napokat, de tényleg!

dzoe 2009.03.10. 21:53:14

Hali Mindenki!

Alpha felvetésére írnék:
A H.Gy. a híresztelésekkel szemben bárkit beenged az istentiszteletre, amíg nem "bizonyít" amellett, hogy a gondolkodása, életvitele nem egyeztethető össze a gyülekezetben tanítottakkal, illetve, HA ZAKLAT embereket. (Ez arra is igaz, ha valaki "isten nevében" hírdeti sajátos "látásait", ami nem az Ige!) Ez ellen sajnos akkor lehet fellépni, ha fény derül rá. Nem tudom, te kit, és hol hallottál ilyeneket mondani, de ez kifejezetten nem kívánatos viselkedés!
Tudod ide sok olyan ember jár, aki iszonyú zavaros háttérből jön. Mi nem ítélkezhetünk senki felett, így mindent megteszünk azért, hogy az ideológiai maszlagból, vallási zűrzavarból jövő emberek megértsék a Biblia tiszta tanításait,de sajnos ez mindig múlik a másik félen is. Nem mindenki őszinte, nem mindenki egyenes és tiszta szándékból jön. Ilyen emberek nagyon sok zavart és kárt tudnak okozni jó szándékú, őszinte emberekben. Isten azonban gondoskodó Isten. Hűséges azok iránt, akik teljes szívből keresik őt. Én hiszem, hogy az egyház erről szól. Isten végzi a helyreállítást az egész világon!
Nem engedte meg Jézus - a konkolyról szóló példabeszédében - a tanítványoknak, hogy ők álljanak neki kirángatni a gazt(konkoly) a búza közül, nehogy a búza is azzal együtt szakadjon. Van Ura az aratásnak! HOzzá kiáltunk mi is, hogy legyen Neki szeplő és sömör nélküli szép menyasszonya az egyház, mire Ő megérkezik.
Ehhez kell az olaj a lámpásban! Ez viszont már a mi felelősségünk! Valamint a tiszta fehér gyolcs - szentek igazságos cselekedetei. (Ehhez először szentnek kell lenni. Azt Jézus Krisztus áldozata tette lehetővé.) A szentek tudnak igazságos cselekedeteket cselekedni - amihez azonban jól kell tudni, mi az igazság!
Végül tűzben próbált arany. Ez a mi hitünk, ami a próbákban izzik, és válik ki belőle a salak. A Jelenések könyve beszél még "szemgyógyító írról" -> ez a "kenőcs", amivel a Szent Szellem (ha úgy jobban tetszik:Szent Lélek) keni meg a szemünket, hogy lássunk. Lássuk Isten dicsőségét, a tervét, ami a mi megváltásunk. Lássuk a valóságot, és ne csak azt, ami a szemünk előtt van!
Láss! :-))

dzoe 2009.03.16. 21:43:50

A megváltott emberek dicsérete mindenhol ugyanolyan:-))
www.youtube.com/watch?v=_7BQzic-zLs&feature=related

zsákzoli 2009.03.23. 20:54:24

MONDJUK AZ ÉN LÁNYOM REBEKA.ZSIDÓ NÉV.ERRE NEM IS GONDOLTAM,MIKOR VÁLASZTOTTUNK NEKI NEVET.RÉKA VAGY REBEKA.DE TÉNYLEG ILLIKRÁ A NÉV.ELRAGADÓT JELENT.ÉS AZ.NO POLITIKA,NO NÉMETHSÁNDOR.AZÉRT A GOOGLE MŰHOLDAS KÉPÉN MINDÍG MEGCSODÁLOM AZ ÚSZÓMEDENCÉJÉT.KLASSZ.

dzoe 2009.03.30. 20:24:13

Minden tanítást az Igére kell alapozni - mint pl. ez:

atv.hu/videotar/090330_a_szentlelek_kilenc_gyumolcse.html

zsákzoli 2009.04.04. 09:01:17

Jónapot.Néhány megjegyzés.Figyelemmel kisérem Bartus munkáját a new yorki újságban,ahova most ír.Van egy gyanú bennem.Lehet hogy valóban a sértődöttség,és az indulat íratta vele meg a fesz van című könyvet?Elnézve,eléggé indulatos,és szervilis is tud lenni,ha megfizetik.A fesz vannal kb 17 milliót keresett.Aztán most amerikából ossza az észt.Hiteltelen lett számomra.Jó tudom,ez senkit nem érdekel....

bnj777 (törölt) 2009.04.04. 19:19:01

Szia, Zsákzoli.Engem érdekel. Most mondjam azt(nem neked, hanem akikkel a Fesz vanról vitatkoztam), hogy én megmondtam? Mondom.

Alphamale100 2009.04.04. 22:54:34

Ja.
Én meg hallottam hitesektől olyan véleményeket is Bartussal kapcsolatban, hogy pl. - idézem - "meglehet nézni az életét (értik ez alatt, hogy lecsúszott, lezüllött, stb.), már régen öngyilkos lett (!!!), etc...".
Nem mintha állást kellene foglalnom a hitelességével kapcsolatban, de már többször is írtam olyasmiket, hogy már az is durva (t. i. amiket írt), ha az egy tizedének a fele igaz. Tehát fenntarásokkal olvastam a könyvet. Nekem így utólag egyre hitelesebb a könyvben ábrázolt Németh-kép.

Alphamale100 2009.04.04. 22:58:10

Bocs. Jobb későn, mint soha:
Szevasztok!

dzoe 2009.04.05. 07:03:47

Ha valaki engem gyűlöl, és minden tevékenységemet úgy állítja be, hogy az undorító legyen másnak is, akkor én bármit csinálok, - azok, akik hallották az ellenségemet, és a beszédének a hatása alá kerültek -,már azt olyan színben látják, amilyenben engem lefestettek nekik.A rágalmazó beszédnek az a sajátossága, hogy olyan pontokon ferdít, rak hozzá, hogy "elszakítsa a barátságosokat is".
Jzusról is képes volt olyanokat állítani, amivel megharagította ellene az egész népet, a farizeusok meg is akarták ölni. Ennek az alapja nem Jézusban lévő aljasság volt, hanem az emberekben lévő aljasság! Ami aztán beszéd által jött ki belőlük. Ilyen a rágalmazás.
Péld 11:9 "Szájával rontja meg a képmutató felebarátját; de az igazak a tudomány által megszabadulnak."

Alphamale100 2009.04.05. 15:50:27

Szasz, dzoe!
Te tudsz valamit...!
Pontosan így beszéltek a gyüliben a katolikusokról, reformátusokról és az evangélikusokról.

bnj777 (törölt) 2009.04.05. 20:12:55

Szia, Alpha:)))!!!
De jó, hogy nem vesztél el:)
Összegyűlt már a bizonyíték a nemzeti jelkép megsértésére?
Egyébként én is tanúja vagyok, mik hangzottak-hangzanak el (már 14 éve) a Hgy-ben más egyházakról. Ha a Bartus-műhöz hasonlónak találtad, amiket te hallottál erről, akkor léteznie kell egy másik Hgy-nek valahol, ahova én nem járok.
Olvastad, mit mondott Gamáliel az Apcselben.

dzoe 2009.04.05. 22:49:59

Hi Alpha!
Nem beszélek(-ünk) egyetlen katolikusról sem rágalmazóan.
Nekem a kat. emberekkel max. vitám van, ami nem indulati.(Egyébként, ha ő nem támad le, legtöbbször nem is tudom, hogy kat.. Nem is érdekel, nem is zavar.)
A katolicizmus, azonban egy vallás. Nem felel meg egy csomó dogmája a Bibliának.-> Istenfélelem miatt, elutasítom azokat - mint mindent -, ami ellentétes a kijelentett Igazsággal. No meg, ha nyomást akarnak rám gyakorolni, megtámadnak a hitem miatt stb.. És ebben volt részem '93-94-ben, majd '98 után. Politikai hatalommal(!) visszaélve nyomta ezt - pl. a H.Gy.-re is - a R.kat.eh. /De a tört. során, mindig így csinálta./
Egyébként a legkeményebben saját nyáját inti a pásztor, ha annak az ideje van. (lsd. az ó.sz.-i próféták Izraelel szembeni próféciáit!)

Egyébként a Rágalmazó maga a sátán. Legelőször is az Atyáról mondta az embernek, hogy diktátor, és meg akarja őket a jótól fosztani. És különben is hazudik nekik, megfélemlíti őket. Akkor lesznek szabadok, boldogok, és olyanok mint Isten, -jónak és gonosznak ismerői-, ha elszakadnak Tőle.
/->Bartus féle barna könyv H.Gy.-re komponálva. A hasonlósága nem a véletlen műve./

Alphamale100 2009.04.07. 15:38:16

Sajna, a jelek szerint kissé nehézkesen kommunilálunk egymással.
Aggresszívan letámadjátok a másikat, majd magas fejhangon sikoltozva kiabáljátok, hogy "megtámadtak!".
Biztosan vannak akik ezt beveszik.
Példa:
Ha lenne hozzá tehetségem, talán én is el tudnám játszani, hogy lecsavarnék valakinek - orvul - egy oltári fülest, majd sértődötten teleordítanám a Világot, hogy "Megpofoztak! Engem, az Ártatlant! Az Igazat!".
A vicc az, hogy sokan hinnének nekem annak ellenére, hogy a másik szája vérzik.
Egyébként semmi új nincs fenti írásodban, én pontosan tudom, hogy nyílt területen Ti vagytok az ártatlanság, ájtatosság világbajnokai - legalábbis szerettek ebben a pózban tetszelegni. De azt is tudom, hogy "hazai pályán" hogy álltok a többi felekezethez. Nagyon finom vagyok, ha nem kimondottan krisztusinak nevezem...

dzoe 2009.04.07. 18:27:15

"..Szerencsére rátaláltam erre az oldalra, tehát már "melegítek".
Előleg gyanánt:
Meggyőződésem, hogy a Hit Gyülekezete egy tudatosan irányított szabadkőműves szekta..."

Ez volt első "kedves" levélírásod ide. Nagyon-nagyon sok rágalmat írtál le. Pedig téged, és a R.kat.e.h.-at itt senki nem is említette. Ki is az "ájtatosság világbajnoka"?

Természetesen még rengeteg más helyen is "védekezel", pl. ahol csak egy kedves közös ismerős merészkedett H.Gy.-s dicséreteket fetölteni. /Ez is sérti R.kat. érdekeket?:-(/
Olvasd vissza a "védekezéseidet". Egy sincs ilyen. Csak a H.Gy.-vel és annak szapulásával fogsz szembesülni a te nick neved alatt.

Alphamale100 2009.04.07. 19:24:57

Nincs szükség rá, hogy védekezzek.
Ha valaki hallott már csak egy beszédet is bármelyik "hit-szónok"-tól, az tudja, hogy Ti szapuljátok a többi krisztusi felekezetet (Nem csak a katolikusokat!). Ez érthető is, mert a Ti szektátok jött létre a Lázadó céljainak segítésére. Arra, hogy egy olyan Jézust mutasson az embereknek, akinél a Bibliával szöges ellentétben pl. a pénz Isten áldása. (Annyira, hogy már-már a pénz az isenetek! Remélem, nem mindenkinek!)Ugye, nem kell elmagyarázni, hogy ez mennyire nem így van az Evangéliumban? (Tudtad, hogy a "Sanyitok" lázadásból hagyta ott a római katolikus egyházat? Mert nem azt hallhatta, amit hallani akart.)
Az egyházaknak (többesszámban!) pedig valóban ellentétes az érdeke a tiétekkel, mert ők a hiteles Krisztust hirdetik. Ha már csak akár egy képet is elferdítve adnak az emberek elé Ő róla, az már az Ellenségtől van.
Olvasd sokat az Evangéliumokat, és ne hallgass a Hit Gyülekezetének a hazugságaira.

bnj777 (törölt) 2009.04.07. 19:38:39

Alpha, most is TE támadsz. Olvastál a tiedhez hasonló hites hozzászólásokat r. kat oldalakon? Vagy az igazság fáj, amit a Hit gyüliben hirdetnek? A tiszta Evangélium? Isten tiszta élő beszéde, ferdítések és félremagyarázások nélkül? Vagy az a sok pozitív irányba változtatott élet nem tetszik neked? Vagy esetleg az, hogy aki Jézust követi, az előbb utóbb minden tekintetben áldott lesz(ez látszik azokon, akik a Hgy-ből ezt teszik, és sokan vannak)? Kinek is Istene a pénz? Sztem te egy másik Hgy-ről beszélsz, mert nem tudom elképzelni, hogy ennyire vak és süket legyél.
Vagy netalán téged küldtek ide Hgy-seket bosszantani, hazugságokat terjeszteni? Alpha, a beszéded fog megítélni téged. Bizonyára azt is tudod, hogy annak jaj, aki az igazságot hazugságnak mondja, a jót meg rossznak.
Olvasd sokat az Evangéliumokat, de ne feledkezz el a Biblia többi részéről sem.Legalább egyszer olvasd el a Szentírást, Alpha. És utána törvénykezzél.
Minden jót neked,ha találkozol a Húsvéti Nyuszival, üdvözöld helyettünk is.

bnj777 (törölt) 2009.04.07. 19:41:47

Ja, még megkérdezem mégegyszer, Alpha:
Megvannak már a bizonyítékaid nemzeti jelkép megsértésére??????? HM??????

Alphamale100 2009.04.07. 22:29:29

Husvéti nyuszi:
Egy népszokás. Szerintem, kedves népszokás.
Miért csípi a szemeteket, ha a Feltámadás ünnepének címén a szülők, rokonok megajándékozzák a gyerekeket? Ez vonatkozik a "kis Jézuskára" (karácsony) vagy a "Télapóra" (szt. Miklós ünnepére) is.
Vagy szerintetek az utókornak (értem ezalatt az 1-2-6-10 stb. éves korosztályt) úgy kellene átadni az ünnepeket, hogy hülyére verni azt a kölyköt, netán elmagyarázni, hogy az az ünnep valójában mit is takar? Ha bárki meg tudja értetni a gyerekekkel (akik a felfogásom, meggyőződésem szerint sokkal-sokkal inteligensebbek, mint a legtöbb felnőtt! - velem az élen) egy ilyen ünnep fontosságát, súlyát..., hát..., annak az embernek..., (itt majdnem mondtam valamit) tehát: gratulálnék...
Senki sem hallott még nálatok a pedagógiáról...?

A kérdésedre válaszolva: nem sietek.
Messze még az elévülés...
(leegyszerűsítve: max. büntetési tétel, min. 5 év!)

A husvéti nyuszira stb.-re való utalásodhoz:
Ti, a Hit Gyülekezetének (hö-hö: hiper-) aktív tagjai már-már habzó szájjal hangoztatjátok, hogy "csak a Biblia, az Evangélium, stb...!". Olvastatok-e olyan részt a Szentírásban, hogy Jézus vagy valamelyik apostol dühöngve támadt volna például egy Vénusz szoborra, vagy egyébre?
Ha nem, akkor valószínűleg valamit nagyon nem érthettek az Írásból (sajnos!)! Ugyanis egy bálvány nem attól lesz bálvány, hogy egy ember kifaragja, megfesti, megépíti vagy egy ember megszületik. A bálvány az emberekben keletkezik. Abban a személyben, aki az adott dologban (legyen az kézzel csinált vagy szóvirágokkal "festett" - lásd: Németh S. és a többiek szóvirágai, a fantáziátokban felépített-kifaragott-megfestett "dolmen-szobor-kép") sokkal többet lát, mint ami valójában található benne.
Isten csak egy van. A Teremtő!
Aki mást mond az hazudik. Hazudik és itélkezik, aki azt állítja, hogy a másik helyen, ami nem az ő zsebére dolgozik, ott bálványokat imádnak. Ebből a logikából kiindulva mondhatnánk, hogy Ti a Hitcsarnokban elhelyezett menora alakú vízesést, vagy a mű-páfrányokat imádjátok. De nem. Pedig valóban bálványt imádtok, egy lázadó ex-papnövedék egyedi Biblia értelmezését, ráadásul politikai célokat szolgálva.
Nem kéne...

bnj777 (törölt) 2009.04.07. 22:49:31

Ez a szép hosszú eszmefuttatás kicsit zavarosra sikeredett, Alpha.... MI VAAAN????
Mondjuk a Vénusz-szobor.Te már hallottál szobordöntögető hit gyülisről?????
Én egyébként nem az ajándékozást említettem:))) Én is vettem és csináltam már egy csomó dolgot ajándékként:))) Ismétlem, ha a NYÚLLAL találkozol, üdvözöld, please. Csak nehogy a Gyaloggalopp nyuszkó-muszkójával fuss össze....
Hol van az megírva, hogy egy egyházból nem lehet kilépni?
A szökőkút nem a csarnokban van, hanem a parkban...
Vannak helyek, nem is kevés, ahol bálványokat imádnak, és politikai célokat is szolgálnak...
Alpha, TE akarod megmondni, hogy ki miben higgyen és ki hol mit prédikálhat? TE mondod meg melyik gyülekezet igazi? TE mondod meg, melyik egyház egyház? Te megítéled, mi folyik a Hgy-ben. Akkor más miért ne tehetné????? Úgy látszik, sokat jársz oda. Vagy pedig szinte mindent elhiszel, amit hallassz.
ÉRDEKES HOZZÁÁLLÁS:)))

Alphamale100 2009.04.07. 22:51:44

"Vagy az a sok pozitív irányba változtatott élet nem tetszik neked? "

Soha sem állítottam semmiről, hogy az fekete vagy fehér. Vagy valaminek csak hátránya lehet.
De Te hallottál-e arról, hogy a Sátán is a világosság angyalaként mutatkozik?

Egyébként szerinted mit jelent a "pozitív irány"?
Amiről én tudok (mindhátom hites): az egyik verte a feleségét a gyüli előtt. Már nem. De évekig bujkált, mert a pincéjébe hordták a haverjai a lopott árut, amiből részesedést kapott. Ekkor már régen hites volt. (A pénz, mint Isten áldása???)
A másik: a házasságtörő asszony, aki szerint az emberiség felét ki kellene irtani (!!!), mert túlnépesedés van, és nincs egy normális erdő, ahol sétálhatna egy jót? Aztán belépet... Azóta mindenféle aljas trükkel próbálja tönkretenni a saját gyerekeit?
Netán a kábítószerből szerzett pénzen vett lakás a börtön után? (lásd: fentebb)

Mi az a "pozitív irány"?

Már tudom a válaszod is: "azok nem közénk tartoznak!" mondanád...
Pedig a sűrűben örjöngnek miden vidám vasárnapon...
Vagy egyszerűen csak hazudok...

Alphamale100 2009.04.07. 22:55:13

"Csak nehogy a Gyaloggalopp nyuszkó-muszkójával fuss össze...."
Reménykedünk-reménykedünk?!

Akkor félreértettem. Bocs!
Ez esetben: Nektek is!

Zürzavar? Akkor majd egyszer megírom Neked!
Pá!

Alphamale100 2009.04.07. 22:57:27

"TE akarod megmondni, hogy ki miben higgyen és ki hol mit prédikálhat? TE mondod meg melyik gyülekezet igazi?"
Nem igazán. Sőt, a puskaport sem én kakilom...

Sajnálom, ha így ismertél meg.

bnj777 (törölt) 2009.04.07. 23:00:49

Dzoe is írta valahol feljebb, és én is mondom: Nem vagyunk egyformák, ki itt tart az Úr felé menet, ki ott, ki ezt hoz magával a régi életéből, ki azt. A megszentelődés elég hosszú folyamat a megtérés után.
Van, aki nem akar megváltozni, és nem tiszta szívvel van közöttünk. Sajnálom, ha ilyesmibe ütköztél. Hol láttál a Vidám Vasárnapban örjöngést?
Én egy csomó olyan hitest ismerek, aki Jézussal a szívében teljesen új, jó ember lett.

bnj777 (törölt) 2009.04.07. 23:05:45

Alpha, milyen helyeken jársz te, hogy csak és kizárólag negatív élményeid vannak? Már csak a nagy számok törvénye alapján is kellett volna legalább 1 db normális hitessel találkoznod:)
Bocs, de te tényleg úgy csinálsz, mintha a Hgy-vel kapcsolatban te sz...tad volna a puskaport.
Olvasd vissza magad, és ne legyél sértődős, mi sem vagyunk azok. Még rajtad a keresztvíz.
Majd írd meg, hogy én is értsem.

bnj777 (törölt) 2009.04.07. 23:09:25

Alpha, írtam egy "pénzeset".

zsákzoli 2009.04.17. 08:09:07

ÜRISTEN,A GYÜLI ÁTÁLLT AZ MDF TÁMOGATÁSÁRA.MI FOLYIK OTT MÁR MEGINT?NÉMETH MIT AKAR?TÉNYLEG BIRKÁK,AKIK AJÁNLÓSZELVÉNYT GYÜJTENEK.EZ MÁR ...NEM IS TUDOM MIT MONDJAK...DÁVID IBOLYÁT TÁMOGATNI....MAGYARÁZZA MEG VALAKI,DZOEN KIVÜL...

Alphamale100 2009.04.17. 18:57:27

Szevasz, zsákzoli!
Csak találgatok:
Ibolyka valszeg megnyerte a "hitgyüli-tendert". Logikus is, mert a Szadesz ígyis-úgyis bent lesz a következő parlamentben (pl.: Ha figyelmes vagy - és éppen ráérsz - a szavazás előtt 2-3 nappal megfigyelheted, hogy a légtérben látványosan felszaporodnak az ELAL gépek. Is.). Ha nem így lenne, akkor mi értelme lenne a kettősállampolgárságnak?!
Ahoz, hogy az MDF is bekerüljön, kell egy látens szavazó réteg, akiket - akár a főnök rábeszélésére lehet aktiválni. De ezt fel sem tételezem, hogy ilyesmi történne a Hit Gyülekezetében, mert - mint az köztudott - a HGY. óckodik mindentől, ami politika-gyanús...
Ja, és főleg a fentiek alkotmány-, tehát törvény ellenesek. Egyébként is az SZDSZ (igen, az, amelynek létrejöttében nem kevés szerepe volt a magyar országi Hit Gyülekezetének) habzó szájjal hangoztatja, hogy "az egyház ne politizáljon!".
(Azért van bőr a pofájukon, nemde?)

dzoe 2009.04.18. 09:47:32

Köszi Zoli!
Számítottam rád. Mi ez a szeretet-megnyilvánulás irányomba? /"...MAGYARÁZZA MEG VALAKI,DZOEN KIVÜL..."/
Talán jobb ezt a témát "barátok közt" megvitatni? Ők legalább azt mondják, mit hallani szertnél.:-(
/Alpha:"...Csak találgatok..."/
Igaz, hogy így csak fikció,esetleg rémhír lesz, de kit értdekel a valóság, ha már te azt úgy is "eldöntötted"?!
Alpha!
A te hozzászólásod teljesen értelmetlen; ugyanis semmi mást nem tartalmaz, mint unalamas "panelek" egybedobálását. Meg se erőltetted magad.
Ezt te is tudod.
Szomorú, hogy mind emellett, még komolyan is veszed magad. (Én nem.)
Ezért könnyű M.o.-on a Bartus-féléknek.
/Csak azt írta le, amit a magadfajták hallani akartak./
Te is így írtál. Csak neked nincs még "tehetséged" a rágamazásokat kifinomult stílusban igazságként beoltani azokba, akiket amúgy se érdekel az igazi valóság.

Politizálás:közéletben való részvétel.
Ehhez kinek nincs alkotmányos joga?
/Az egyház a te fogalmaid között elítéltek gyűjtőhelye?!/

Nem vehet részt a hatalom gyakorlásban, úgy, hogy az érdekeit hatalmi erővel a társadalom többi részére ráerőltesse. (mint pl:Vatikán,Opus Dei->melynek Sólyom bevalottan tagja! stb. Nem értem. Ők miért járnak ELAL géppel?)

Alphamale100 2009.04.18. 17:04:39

Sajnálom, ha nem hengerelt le Téged az "eszmefuttatásom".
Én egy egyszerű ember vagyok, egyszerű gondolatokkal (és amint az fentebb látszik, még írni sem tudok).

dzoe 2009.04.18. 23:08:25

"...egyszerű ember..."? Ezt nem tudom.
"...egyszerű gondolatokkal..."? Még dolgozz rajta!

Egyszerű: Ami igaz.
Ezt felismerni nagyobb munka, mint elfogadni a látszatot.

Szép jó éjszakát!
:-))

zsákzoli 2009.04.22. 10:03:34

DRÁGA HÍVŐ TESTVÉREIM.MOST KOMOLYAN KÉRDEM.MIÉRT HÍVJA MEG A HITGYÜLI BOKROS LAJOS,NYÍLTAN ATEISTA KÖZGAZDÁSZT.NÉMETH MÁR ANNYISZOR RÁFARAGOTT AZ ILYEN EMBEREKRE,LÁSD A HOMOKOS JANCSÓ,TGM.TÉNYLEG,MIT CSINÁL OTT AZ AZ EMBER?MONDJUK KÖZÖM SEMMI HOZZÁ,CSAK ÉRDEKLŐDÖM.MOGYI!OLVASTAM AZ INDÁN,HOGY VALAMI GYANÚS IRÁNYOMBAN.MI AZ?SHALOM.

zsákzoli 2009.04.22. 11:39:59

DZOE.SOKAT VÁLTOZTAM.DE TUDOM,HOGY FELTÉTLEN HÍVE VAGY SÁNDORNAK.AMIHEZ SEMMI KÖZÖM.DE ELFOGULT VAGY AKÁRCSAK ÉN.NINCS BENNEM FELÉD SZERETETLENSÉG,AZ ÉLETBEN NEM LÁTTALAK,MÉRT LENNE?ENNYI.NYUGODTAN ÍRHATSZ IDE,ÉN IS TESZEM,AMIG ÉRDEKEL,ÉS AMIG VAN GÉPEM.

bnj777 (törölt) 2009.04.28. 12:21:57

Alpha, nézd meg a postaládádat.

bnj777 (törölt) 2009.06.06. 11:57:39

Mindig azt kérik a gyüli vezetői, hogy az igazat, csak a tiszta igazat írják meg rólunk. Hát ez az írás nem az, járt ez az ember a Hgy-ben? Nézi a Vidám Vasárnapot?

bnj777 (törölt) 2009.06.06. 12:00:24

Mindig azt kérik a gyüli vezetői, hogy az igazat, csak is a tiszta igazat írják meg rólunk. Hát ez az írás nem az, járt a szerző egyáltalán a hgyben mostanság? Néz egyáltalán Vidám Vasárnapot?

Alphamale100 2009.06.09. 17:10:31

Buenoszájresz, Kedves bnj777!

Láttad mostanában a jutubot vagy az indát? Kissé kompromitáló lehet az igazság a Hit Gyülekezetéről, ha hirtelen ennyi igazán a HGY. belső életéről szóló videó el tud tünni.

Más:
Mi news?

bnj777 (törölt) 2009.06.09. 20:14:14

Kedves Alpha, élsz még:))) Üdvözöllek:)))!

Remélem, jól vagy:)

Hát sírok is, a szép monológjaim eltűntek, jaj, anyám:((( Brühühü:((( Bár a vidik nem a Hgy belső életéről szóltak:)) Viszont jó fórumok:))
Dehát szerzői jogok, sértegetés, tudod...

News(és reklám, hehe:D):
Hallgasd meg az új vidijeimet, amíg még fenn vannak:)) Azok voltak a szép idők, annál csak a jövő lesz jobb:))
Különösen ezt a kettőt:

www.indavideo.hu/video/Jojj_egyutt_induljunk_el_a_vizen

www.indavideo.hu/video/Jezus_oly_csodalatos_nev_-_Hit_Gyulekezete_1998

bnj777 (törölt) 2009.06.15. 20:32:41

Na, engem is elért a végzet a YouTube-n. Pá, szép virágos videok!

bnj777 (törölt) 2009.06.16. 11:31:33

Na azért a bnj féléket nem lehet csak úgy lemosni, már egyszer törölték az ilyen vidik nagy részét. És mégis van fenn egy csomó ismét, lesz is:) Én meg ragaszkodom az enyémekhez:)

bnj777 (törölt) 2009.06.30. 18:47:39

Ezt az adást érdemes megnézni, de legalább úgy a 20. perctől mindenképpen:

atv.hu/videotar/090630_700_as_klub_2009__06__30_.html

zsákzoli 2009.07.13. 16:04:40

semmi gond a gyülivel.ismerőseim szerint a hízottdísznó folytatja a munkát....

Alphamale100 2009.07.17. 16:31:55

www.hetek.hu/fokusz/200907/hogyan_szuletnek_a_balvanyok_nemeth_sandor_irasa

Teljesen igaz. Sőt! Ha behelyettesítünk a cikkben, akkor kiderülhet, hogy a HGY. is pontosan így működik!

Gyülisek, megcáfolnátok?!
Valóban hálás lennék érte, feltéve, ha nem a megszokott (nem igaz! nem tudom megszokni!) kettősmércével (ti.: "Ha a Gyüliben van valami, az OKÉ!, ha kivül van ugyan az a dolog, az már a sátán műve...") mérnétek, hanem objektíven mérlegelnétek?

bnj777 (törölt) 2009.07.20. 09:06:06

Hello, Alpha:)

Ez már lerágott csont, nem?

zsákzoli 2009.07.24. 20:20:10

VAJON SÁNDOR BESZÉLNI FOG A SZERVKERESKEDŐ RABBIKRÓL?AKIKET MOST TARTÓZTATTAK LE AMERIKÁBAN.10 EZER DOLCSIÉRT VETTEK EGY VESÉT,ÉS 150 EZERÉRT ADTÁK EL.MOST AKKOR MIVAN?AZ ÚR HELYESLI BIZTOSAN...AZ IMÁDOTT ZSIDÓK....

bnj777 (törölt) 2009.08.20. 10:46:29

Már nem vagyok Hit gyülis.

zsákzoli 2010.01.09. 11:31:07

Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét...
süti beállítások módosítása