REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Halj meg ma. Légy híres holnap.

2006.11.24. 16:16 republic


Meghalt a leghíresebb magyar. Puskás Ferenc "Öcsi bácsit" egy nemzet gyászolja.

De vajon ennyire szerették 1 hónapja is mint most halálakor?

Mert ma Magyarországon meg kell halnia egy embernek, hogy felfigyeljenek rá. A puszta létezése nem elég. Mert, vajon miért kellet elárverezni relikviákat azért, hogy abból tudják fedezni öcsi bácsi kezeléseit? Igen, a leghíresebb magyarnak nem járt segítség mikor beteg volt.

Most?

Egy nemzet gyászolja, és úgy érzem, hogy ez talán ha egy pillanatra is, de egyesíti ezt az amúgy is szétszakadt országot. Így Puskás még halálával is segített hazájának, melynek már oly sok dicsőséget szerzett. De megmarad a szomorú tény. Öcsi bácsira nem emlékezett a nemzet akkor, mikor még élt. Két hete.

Így jártak.

Így járt Cserháti Zsuzsa és még sokan mások is. Csak haláluk után, döbbentek, döbbenünk rá mekkora értéket vesztettünk.

Nem arról van szó, hogy minden nap állami tiszteletadást kéne tartani, de az, hogy magányosan, támogatás nélkül kellett meghalnia az nem állapot. De mint tudjuk ez Magyarország. Itt sok minden megtörténhet.

Isten nyugosztalja Öcsi bácsit, aki már az örök focipályán rúgja.

3 komment

Címkék: magyarország puskás ferenc puskás republic puskás öcsi bácsi jellemző a leghíresebb magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr3718816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sbernadett · http://be-page.atw.hu 2006.12.21. 18:54:55

Sajnos mindenkinek meg kell halnia, hogy végre észrevegyék őt az emberek. Legyen az híresség, barát vagy rokon. Nem jó erről beszélni, de így van. Általánosan fogjuk fel, hogy velünk ébred, és éli életét, hetente meglátogatjuk, ajándékot adunk neki, kihúzzuk a bajból stb. Ahogy egy szerető emberhez méltó. Hírtelen Diana hercegnő jutott az eszembe. Halála után rengeteget foglalkoznak vele. Erzsébet királynéról van valami hír mostanság? Semmi! Ő most "nem számít", mert még él, hozza a döntéseket, szereti a körülötte lévőket. Messze vagyunk tőle, szinte nem is veszünk róla tudomást.

b3ck 2007.01.19. 01:13:05

Sajnos egyet kell, hogy értsek, ha valóban el kellett árverezni azokat a tárgyakat :(

republic · http://republic.blog.hu/ 2007.01.19. 23:36:19

Igen. A nemzeti értékek elvesznek. Minden értelemben.
süti beállítások módosítása