REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Ha feminista vagy már ölhetsz is?

2007.08.02. 17:39 republicMinden nő alapvetően feminista. Vannak persze agresszívabbak akik ezen tulajdonságukat egy magnetofonba ordítják a terek közepén. Illetve csak ordítanák, ha a hímsominiszta média nem fogná be a szájukat...

A demokrácia nagy és hangzatos kifejezés, mely arra hivatott, hogy elmondjuk mennyire egyenlőek is vagyunk. Persze mindenki tudja, hogy az egyenjogúság csak a szótárakban létezik, a valóságban nem.

Nemrégiben beszélgettem, egy TV2 -nél dolgozó igen magas beosztásban lévő nővel aki szerint :

"a médiában egy nőnek néha kétszer háromszor annyit kell dolgoznia, ugyanazért az eredményért, mint egy férfinak.  Persze sok az olyan aki elvárja, hogy előléptessék, csak mert nő, és ha nem kapja meg amit akar akkor máris munkahelyi diszkriminációról beszél. És persze szól a feminista barátnőknek is..."
A nők jogaiért küzdő mozgalmat pont ezek a médiában (tehát nagy nyilvánosság elött) dolgozó nők teszik sokszor hiteltelenné. Továbbá azok akik a nők jogaira hivatkozva engedélyezik az abortuszt. Mindezt azzal az indokkal, hogy e nőnek "joga van a teste felett dönteni". A teste és a jogai felett dönthet, de a gyerek élete felett nem.

Hamarosan folytatjuk a feministákkal...

7 komment

Címkék: tv2 feminizmus feminista kivégzés abortusz

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr77130964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirko 2007.08.03. 11:36:14

"A teste és a jogai felett dönthet, de a gyerek élete felett nem." - ha beillesztjük a mondatba, hogy "meg nem született" (mármint a gyerek), azt hiszem, jobban látható az ellentmondás, ami a mondat két tagja között fennáll. Egy gyerek felvállalása igenis a nő teste és jogai kategóriába tartozik: hadd legyen egy már élő embernek előjoga azzal szemben, aki még nem született meg. Nem logikus?

republic · http://republic.blog.hu/ 2007.08.03. 12:30:16

A meg nem született gyerek is élő személy. Ha láttál már ultrahangot akkor tudod, hogy mozog, reagál a külvilágra, sőt látható ahogy mosolyog ha valami tetszik neki. Miért ne lenne élő személy? Jogai nincsenek, de a szíve már dobog, és iszonyú fájdalmat érez mikor kikaparják...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.08.03. 12:39:27

Kötelezni kellene a biológiai apákat a gyereknevelésre (akkor is, ha nem akarja a nőt, pl)

hmm?:)

republic · http://republic.blog.hu/ 2007.08.03. 12:46:07

Remek ötlet, feltéve ha a nő tudja, hogy ki az apa...

Mirko 2007.08.03. 13:32:08

Ez az! Legyen kötelező minden közösülést névvel-tajszámmal adatbázisba felvezetni, fogamzásgátló eszközök használata természetesen tiltott (ha mégis merészelik a szégyentelenek, akkor az egyházi átok mellett komoly börtönre is számíthatnak a felek: természetesen a következő pont a nőre ekkor is érvényes), valamint a megfogant gyermekeket kötelező megszülni és a feleknek együtt felnevelni, amennyiben nem így tesznek, mindkettejüket küretelőkanállal szabdalja szét a hóhér, sírjukat pap ne temesse.

Így jobban tetszik?

veta 2007.08.03. 14:49:18

Mirko, csak, hogy mi is ketten legyünk:-) Azoknak, akik az abortuszt engedélyeztetnék, elenyésző hányada gyilkos hajlamú, szadista, fasiszta fenevad. Én sem vagyok az.
Az abortusz az utolsó utáni lehetőség arra, hogy ne csesszek már ki annyira azzal a magzattal, hogy megszülöm és nem bírom felnevelni, aztán árvaházba adom (egyik barátnőm anyukája ilyenben dolgozik, hát elég nehéz ott megmaradni) vagy állandó egzisztenciális gondok közepette, egyáltalán nem biztos, hogy biztonságban és szeretetben felnevelem - valahogy.
Ez esetben végülis nem történt emberhalál, nem vetettem el egy ugyan élő, de még pont meg nem született lénykét, ami ugyan borzalmas lett volna, de lényegesen rövidebb szenvedés neki, mint úgy felnőni, hogy Anya csak kötelességből vállalt el. Nyilván ott az ösztönös része, meg a szeretet, ami mindenkiben megvan, de az se gombnyomásra működik. Úgyhogy az ilyen abortusszal végződ(het)ő esetekben igazán jó megoldás akkor van, ha rögtön van örökbefogadó jelentkező a gyerekre és van hova megszülni akkor is ha én nem tudom felnevelni rendesen.

7th · http://7th.blogol.hu 2007.08.03. 22:20:14

A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örökbefogadók között... 2 legyet lehet ütni egycsapásra... akinél megfogant, annak legyen annyi bőr a képén, és legalább szűlje meg, másoknak ez örömöt jelent, és ő sem lesz gyilkos... nem utolsó sorban...