REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Mese Magyarországról.

2006.11.25. 13:57 republic

A vasfüggönyön is túl...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a legboldogabb barak.... Aztán jött a rendszerváltás. Mese Magyarországról. Történet rólunk s a arról, hogy mi miért vagyunk még mindig egy kis balkáni ország.

Régen kezdődött. Úgy a rendszerváltás környékén, mikor egy ország ébredj fel hosszú hosszú álmából. Egy olyan álomból, mely egy tündérmesébe csomagolt rémálom volt. A rendszerváltás azonban nem történt meg. Csupán rendszerváltozás. Mert ebből a hosszú  álomból, egy újabb s nagyobb álomba ébredtünk.

In my mind.

A fejekben kezdődik. Ott ahol arról is döntünk, hogy milyen kenyeret vegyünk. A baj ott kezdődik, hogy nem azon gondolkodunk, hogy milyen kenyeret veszünk hanem azon, hogy miből fizessük ki. A hétköznapi gondok leküzdése és az elmúlt közel 18 év alatt nem vettük észre, hogy elment felettünk az idő. A világ megváltozott. Megváltoztak azok a gondolatok azok az eszmék melyek oly sokáig mozgatták és éltetették ezt az országot. Megváltoztak, de csak kint. Bennünk nem.

Ez lehet az oka annak, hogy már nyugati márkákat vásárolunk, de még mindig balkáni a gondolkodásunk. Itt van tehát a probléma. Belül, sok millió magyar ember fejében nem történt meg még a rendszerváltás. S ez az oka annak, hogy azon lázongunk, hogy kiderül: Egy politikus hazudott.

Forradalmár

Magyarország igazi forradalma benned kezdödik. Nem az utcákon, nem az MTV székháza előtt, hanem benned. Igen, légy te is azon sokak egyike aki felismeri: Az emberek fejében épül egy sikeres Magyarország s azok, akik lázonganak, akik tüntetnek - legyen az békés vagy vandál - azok akik a leginkább visszafogják ezt az országot. Ha ezt az üzenetet megértjük, akkor nem azon fogunk botránkozni, hogy ki hazudott s, hogy ki nem, hanem nekilátunk, egy olyan országban élni, dolgozni ahol a fejekben már megtörtént a rendszerváltás.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar magyarország republic comment köztársaság jellemző rendszerváltás rendszerváltozás forradalom

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr8619019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.