REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Demokratikus diktatúrát minden háztartásba!

2007.01.20. 13:09 republic

És apa fényre derül...

"A Freedom House szervezet a zavargásokra hivatkozva és a hazugságokat beismerő Gyurcsány-beszédre is utalva a héten megállapította, hogy 2006-ban némileg gyengült a magyar demokrácia, az Economist Intelligence Unit elemző cég pedig az év végén hiányos demokráciának minősítette Magyarországot." Forrás: Origo
Hiányos demokrácia? Legalább van. Valamennyi. Valamilyen.

Tény és való, hogy a demokráciánk csapnivaló. A politikusok csalnak, mi meg kukákat borogatunk. Persze a kérdés az, hogy honnan hiányoznak azok a bizonyos fogaskerekek. A politikusok fejéből vagy a nép tudatából? Talán mindenhonnan.
"rontott, hogy a térség más országaihoz képest is túl alacsony a politikában való társadalmi részvétel."
Inkább az rontott az eredményen, hogy túlzottan is részt vettünk a politikában. Elvégre nem az utcán születnek a törvények, melyek nehezítik/könnyítik életünk. Az is igaz, hogy a az utcai megmozdulásoknak/zavargásoknak azért nem volt/lehetett eredménye, mert csak egy erőszakos kisebbség vett rajta részt.

Demokratikus Diktatúra
A Freedom House "leminősítése" azt feltételezi, hogy egy demokrácia akkor jó, ha mindenki kussban van és mindenki lenyeli parlament ügyködését. Talán nem ártana kinyitni a töri könyvet, és utánanézni, miszerint a demokratikus berendezkedés lényege, hogy ha a hatalmon lévők nem teljesítenek bizonyos dolgokat akkor leválthatóak, de legfeljebb is be elehet szólni nekik. A freedom house "szerint" a diktatúra lenne ideális, hiszen ott puskák válaszolnak a nép "miért" kérdéseire, bár tény hogy senki sem lázong.

A jelentésben leírtak közül semmi sem igaz. A demokrácia nem gyengült, mert mindig is korhad lábakon állt, melyet apró bogarak/politikusok/korrupt közemberek stb. gyengítettek. Annyiról van csak szó, hogy egy kisebbség kinyitotta a száját, és mivel ez nem "a nép hangja" volt ezért nem is volt érdemi reakció. A "miért" kérdésekre pedig jöttek mertek. Az erőszakos "miért" kérdésekre pedig gumilövedékek válaszoltak. Tovább a címlapra...

1 komment

Címkék: hírek magyar kult fidesz gyurcsány hír hazugság gergényi ferenc jellemző forradalom best

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr929765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

7th · http://7th.blogol.hu 2007.01.21. 20:45:23

Most nagyon kiakadtam.
Írtam egy nagyon jó, és hosszú kommentet, és kiírta h nem írtam be emailcímet, majd visszadobott és volt és nincs amit megírtam. már bocs de ez így nagyon nagyon ggyatra. csak gondolj bele. sajnálom. nagyon szegényes rendszer.
süti beállítások módosítása