REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Hazudik a valóság.

2006.12.28. 03:12 republic

Ez volt 2006  -  I. Rész



Az idei év nagyban arról szólt, hogy ki tud nagyobbat, hazudni. (lásd. választások) Később pedig még inkább, mikor kiderült, hogy nem csak a választási plakátokon, hanem éjjel nappal is hazudtak. Ki mond hát igazat?

Hazudni nem szép dolog. Tanították az óvó nénik a tanítónők és a szüleink is. Aztán végül az élet is tett velünk egy utolsó próbát. De hiába. Szeretjük becsapni magunk. Szeretjük elhinni, hogy igaz az mit mondunk. Sőt egyesek eljuthatnak olyan szintre, hogy már ők maguk is elhiszik azt a hazugságot amit önmaguk kreáltak ki mások megtévesztésére.

Hazudni emberi dolog mondhatnánk. Mert ez a világ erre kényszerít. Ha te nem is akarsz hazudni a munkád kényszerít rá, ha nem akarsz füllenteni akkor a saját önös érdekeid vezetnek rá.

Vajon hányat hazudik egy átlag magyar naponta. Talán 3-at talán 10-et? Talán nem is mérhető már hogy mi a hazugság, miközben már a politikusok is hazudnak, vagy éppen azt hazudják, hogy soha sem hazudtak. Egyenlőre senki sem igazabb a másiknál. Csak mert megjátssza, hogy nem hazudik.

Játszani. Álarcokat hordani. Ezek a modern ember hazugságai. Nem a kis füllentések, hanem a teljes hazugságok. Azok a hazugságok melyek nem dolgokról, hanem magáról egy egész emberről szolnak. Egyre kevesebb a hazug ember, mert egyre több az az ember aki már nem is valóságos, csupán hazugságok férce. Hazudik a valóság, mert amit eddig igazinak hittünk, arról lassan kiderül, hogy hamis volt. Az emberek, a tekintetek, a mosolyok, a szándékok. Mind hamis.

Te is hazudhatsz, de nem csak másoknak, hanem magadnak is hazudsz mikor hazudsz. És  biztosíthatlak magadnak nagyobbat mint másoknak.

1 komment

Címkék: politika kritika kommunikáció mszp kultúra fidesz gyurcsány hazugság társadalom 2007

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr7124645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marisell 2006.12.31. 11:30:01

Tudom, hogy ez a politikáról szól elsősorban, de hát az van, hogy 0-3éves korunkig kialakul a személyiségünk magja, ami alapján felépítünk egy szerepet magunknak, vagyis az alkalmazkodás a külvilághoz, egy szerepjáték, ugye.az ismerd meg önmagad innentől kezdve nem hülyeség, és kár, hogy annyi maszlaggal vették körül.
a plitikusoknak komoly pszichés problémáik vannak, de ebből ők jól élnek.ezt bármelyik arc-elemző, vagy egy jól képzett masszőr is meg tudja állapítani(húú ez durva,én nagyonvizuális vagyok)

Szóval nem szeretnék annak a masszőrnek a helyében lenni.
süti beállítások módosítása