REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Fikázz! - Hiszen azt könnyű!

2006.12.12. 01:22 republic

Fikázd a fikázókat, hiszen az még könnyebb.

A magyar ember egyik legegyedibb vonása, és ismertető jegye is egyben a mérhetetlen fikázásra való képesség. A legjobb dolgok sem mennek át ezen a kritikus szűrőn, de a legszánalmasabb az egészben az, hogy mindeközben még tökéléletesnek is képzeli magát. A magyar.

Fikázni könnyű, csinálni nehéz, régen megmondták már. Persze a magyarnak mindig kell, legyen valami baja, valami amit bánthat és kritizálhat, ezzel is bizonyítva, hogy a saját problémai nem is olyan nagyon, mely problémák valójában az egész keserűség forrásai.

Azért nem jutunk egyről a kettőre, mert folyton másokon taposunk. A magyar az a nép amelyik a sok rák között megfullad a vödörben, a vödört stílusosan Kárpát-medencének is hívhatnánk. Mindig keresünk valami ürügyet, arra, hogy ne keljen szembenézni saját bajunkkal. Van aki a pohár alján, és van aki egy diszkóban, de sokan éppenséggel a mások kritizálásban, gusztustalanabb nevén fikázásában lelik meg lelki békéjüket.


( Ez a téma 10 perc komment és fórum olvasás után jutott az eszembe..., persze akinek nem inge...)

Tovább a többi bejegyzéshez...

4 komment

Címkék: magyar kommunikáció kultúra magyarország közhely comment köztársaság jellemző médiakuka best önkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr8922163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giornalista · http://www.tcm.gportal.hu 2006.12.12. 18:25:56

"Republic Köztársaság - a beszólás szabadsága." Beszólok, fikázok.

hm... szerintem picit elhamarkodott volt ez a post!

republic · http://republic.blog.hu/ 2006.12.12. 18:37:02

A beszólás nem egyenlő a fikázással. Aki fikázik az, csak azért teszi, hogy beleköthessen valamibe.

A beszólás pedig az amikor egy jogos ügy miatt szolunk be. Akkor fikáztam volna, ha azt mondom, hogy azok akik fikáznak %+!%"+E%"+ .

Vélemény. Beszólás. Fikázás.
A vélemény szabad. A beszólás jogos. A fikázás alaptalan és rosszmájú.

Nem tudom érezted-e de a cím alatti: "Fikázd a fikázókat, hiszen az még könnyebb. " mondat tartalmaz némi.... (ön)iróniát.

Balázs 2006.12.12. 19:36:14

Magyarellenesség a köbön. Légy büszke magadra....

Vagy szerinted nem magyarellenes amit írtál?

Nézzük a szöveget úgy, hogy minden MAGYAR szót ZSIDÓRA cserélünk:
-----------
Fikázd a fikázókat, hiszen az még könnyebb.
A zsidó ember egyik legegyedibb vonása, és ismertető jegye is egyben a mérhetetlen fikázásra való képesség. A legjobb dolgok sem mennek át ezen a kritikus szűrőn, de a legszánalmasabb az egészben az, hogy mindeközben még tökéléletesnek is képzeli magát. A zsidó.

Fikázni könnyű, csinálni nehéz, régen megmondták már. Persze a zsidónak mindig kell, legyen valami baja, valami amit bánthat és kritizálhat, ezzel is bizonyítva, hogy a saját problémai nem is olyan nagyon, mely problémák valójában az egész keserűség forrásai.

Azért nem jutunk egyről a kettőre, mert folyton másokon taposunk. A zsidó az a nép amelyik a sok rák között megfullad a vödörben, a vödört stílusosan Kárpát-medencének is hívhatnánk. Mindig keresünk valami ürügyet, arra, hogy ne keljen szembenézni saját bajunkkal. Van aki a pohár alján, és van aki egy diszkóban, de sokan éppenséggel a mások kritizálásban, gusztustalanabb nevén fikázásában lelik meg lelki békéjüket.
-------

Nah? Szerintem a szöveg így meg zsidóellenes. Antiszemita.
Vagy Szerinted nem?

Tib 2006.12.12. 19:57:23

Izé.... magyar vagyok én is. Szeretek itt élni. És tudod a végén odaírta, hogy : " persze akinek nem inge...) "" Tehát nem hiszem, hogy a szerző tehet arról, hogy magadra vetted...
süti beállítások módosítása