REpublic. Comment Köztársaság.

Trend és Társadalom figyelő.
Média Commentelő.
Kicsit kritikus.
Ez a REpublic.blog.hu
A Beszólás szabadsága.

Friss Commentek

Friss Topikok

  • zsákzoli: Szóval üdv mindenkinek.Látom mindenki megtalálta a helyét... (2010.01.09. 11:31) Hit gyülekezete: Egyház 2.0?
  • zsákzoli: Engem is állandóan szarrá gyaláznak mindig a leszázalékolási bizottságok,de már betelett a pohár.Megjegyzem a rohadék ... (2008.11.18. 18:20) Hogyan legyünk erkölcsi hullák?
  • kozmaresz: Sokan mondták már nekem, hogy nagyon cinikus vagyok és bár halvány fogalmam volt a szó jelentéséről, de azt hiszem mos... (2008.09.09. 13:59) Kritikus Cinizmus.
  • Kelemen Kornél: ez meg mi? (2008.01.06. 10:00) Good Bye Orbán!?
  • doxi: Fennakadt a szűrésen? Mért is akadt fenn? Bekapnád a faszomat is ugye, hülye náci? (2008.01.06. 09:32) Budapest a kínaiaké.
  • mano18: sziasztok!! mizujs ere felétek?boldog karácsonyt mindenkinek!puuzka (2007.12.26. 17:22) Értelmes Kommunikáció vs. MSN
  • 7th: A magzat ugyan úgy élő személy. "Kikaparása" gyilkosság. Egyébként az újszülött csecsemők nagyon is keresettek az örök... (2007.08.03. 22:20) Ha feminista vagy már ölhetsz is?

Iratkozz fel a feedre!

Értelmes Kommunikáció vs. MSN

2006.11.26. 15:02 republic

Ez nem mese...

Van MSN Messeger-em, hiszen kinek nincs. Míg az amcsik inkább icq-znak addig nálunk lassan a telefonszámot is helyettesíti egy a  ateneved@ateszolgáltatód.hu -formályú mail cím. És kinek ne lenne mail címe? Ez persze nem jelenti azt, hogy tudod is használni az MSN-t...

Még mielött ide vagy arra a nagyobb linkre kattintanál, elmondanám mi a legborzalamsabb az egészben.

Az MSN vagy más azonnaliüzenetküldőprogramok, egyszerűen személytelené és középszerűvé teszik nem csak az írott de a beszélt kommunikációt is... elöbb vagy utobb...

Bár a chat-el (lásd: chat.hu) szemben itt ismered (jobb esetben) az illetőt akivel beszélsz, mégis hosszú távon a személyes kapcsolat is elszemélytelenedhet a sok (érsd: órákon át tartó) msnezések során. Megmondani nem tudom pontosan mi az oka, de a tény, hogy - nem látod  - nem hallod  -nem hallod a hangsúlyozását -nem látod a valós reakcióit partnerednek- mind bizonyítják, hogy nem a legszemélyesebb dologról van szó. Pedig a kommunikációnak pont a személyességről kell szólnia.

Kis kitérő, hogy maga a Web 2.0 is valójában arról, szól , hogy a gépek és bitek uralta világba személyes tartalmat, emberi jelenlétet vigyünk. (lásd: iwiw, egyéb szociális netwörkök, blogok, podcast)

Az msn persze nem maga a megtestesült www.666.com mégis nem ajánlatos gyakran és olyan emberrel használni akivel a valós életben is találkozol. Megesett már, hogy egy barátommal nem tudtam élőben beszélgetni semmiről, mert egyszerűen más volt a közeg a helyzet és egyébként is szemtől szemben álltunk egymással.

Elrettentésként itt egy valódi MSN beszélgetésből vett részlet, mely megmutatja, milyen is az MSN szép új világa.

Egy borzalmas MSN beszélgetés...




Szólj hozzá!

Címkék: iwiw chat msn kommunikáció web 2.0 közhely jellemző

A bejegyzés trackback címe:

https://republic.blog.hu/api/trackback/id/tr5219220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása